Foto: Shutterstock
Turpmāk automobiļiem, kuri būs aprīkoti ar neatbilstošām riepām, tiks liegta dalība ceļu satiksmē, anulējot tehniskās apskates uzlīmi un atņemot numura zīmes.

CSDD informē, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā transportlīdzekļu pārbaudes skarbos rezultātus Daugavpils reģionā, kad decembra pirmajās dienās CSDD un Valsts policijas (VP) kopīgi organizētajās pārbaudēs atklājās, ka vēl aizvien autovadītāji šajos slidenajos un sniegotajos laika apstākļos ceļu satiksmē piedalās ar transportlīdzekļiem, kuriem uzstādītas satiksmei bīstamas riepas – pilnībā nodilušas ziemas riepas vai pat nodilušas vasaras riepas. Šādi transportlīdzekļi apdraud gan pašu autovadītāju, gan arī citus satiksmes dalībniekus.

No 500 pārbaudītajiem auto Daugavpils reģionā 28 spēkratiem konstatētas satiksmei bīstamas riepas.

CSDD informē, ka šādi CSDD un Valsts policijas reidi turpināsies arī citos Latvijas reģionos, pastiprināti pievēršot uzmanību transportlīdzekļu riepu stāvoklim.

Šādos VP un CSDD kopīgi rīkotajos reidos, ja transportlīdzeklim tiek konstatēti tādi bojājumi, kas apdraud ceļu satiksmes drošību (tehniskajā apskatē atbilst 3. vērtējumam), tā tālāka piedalīšanās ceļu satiksmē ir aizliegta. Šādā gadījumā inspektors aiztur transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurzīmes un anulē atļauju piedalīties ceļu satiksmē. To var atgūt, tikai saremontējot transportlīdzekli un veicot tā pārbaudi tehniskās apskates stacijā.

Par braukšanu laikposmā no 1. decembra līdz 1. martam ar transportlīdzekli, kas nav aprīkots ar ziemas riepām, vadītājam uzliek naudassodu 30 eiro apmērā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!