Foto: AP/Scanpix/LETA
Autonomas uzņēmums "Hertz", kas ir smagi cietis globālajā koronavīrusa pandēmijā, iesniedzis pieteikumu par bankrotu ASV un Kanādā, piektdien pavēstīja uzņēmums.

"Covid-19 ietekme uz pieprasījumu pēc ceļošanas pakalpojumiem bija pēkšņa un dramatiska," teikts "Hertz" paziņojumā medijiem.

Uzņēmums norādīja, ka tas bez kavēšanās par prioritāti izvirzījis darbinieku un klientu drošību un veselību un atteicies no "visiem nebūtiskajiem tēriņiem".

"Tomēr saglabājas neskaidrība par to, kad atgriezīsies ienākumi un kad lietotu auto tirgus pilnībā atvērsies tirdzniecībai, un tā dēļ bija nepieciešams spert šīs dienas soli," teikts paziņojumā.

Lielākie starptautiskie darbības reģioni, ieskaitot Eiropu, Austrāliju un Jaunzēlandi, netiek iekļauti pieteikumā atbilstoši ASV likuma par bankrotu 11. paragrāfam.

"Hertz" jau līdz 21. aprīlim Ziemeļamerikā likvidēja 10 000 darbvietu, kas ir 26,3% no kopējā globālā darbinieku skaita, lai ietaupītu līdzekļus pēc tam, kad koronavīrusa karantīnas režīma dēļ tika paralizēta ceļošana un smagi traumēta tautsaimniecība.

11. paragrāfs ir mehānisms, kas ļauj uzņēmumam, kas vairs nespēj atmaksāt parādus, veikt restrukturizāciju bez kreditoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!