Foto: Google Maps

Uzņēmums SIA "Julianus Inkasso Latvija" apņēmies autostāvvietu klientiem atlīdzināt nepamatoti ieturētos parādu atgūšanas izdevumus desmit eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC).

PTAC saņēmis "Julianus Inkasso Latvija" rakstveida apņemšanos, kurā sabiedrība informē, ka pārtrauks īstenoto negodīgo komercpraksi par parādu atgūšanas izdevumu piemērošanu lietās, kurās uzņēmums īstenoja parādu ārpustiesas atgūšanu autostāvvietu pakalpojuma sniedzēja SIA "Cityparks Latvija" uzdevumā.

Tādējādi "Julianus Inkasso Latvija" ir apņēmusies patērētājiem, kuri laika periodā no 2015. gada 1. jūnija līdz 2017. gada 28. jūlijam ir veikuši pilnu parāda atgūšanas izdevumu apmaksu, atlīdzināt nepamatoti ieturētos parādu atgūšanas izdevumus desmit eiro apmērā.

Iepriekš PTAC saņēma vairāku patērētāju sūdzības par "Julianus Inkasso Latvija" īstenoto komercpraksi saistībā ar parādu atgūšanas izdevumu piemērošanu to maksimāli pieļaujamā 17 eiro apmērā lietās, kurās patērētājiem, pārkāpjot autostāvvietu lietošanas noteikumus, tika piemērots līgumsods no pakalpojuma sniedzēja "Cityparks Latvija".

Patērētāji sūdzībās norādīja, ka, saņemot paziņojumus par neapmaksātiem autostāvvietas pakalpojumiem, bija spiesti maksāt parādu atgūšanas izdevumus maksimālajā – 17 eiro apmērā, lai gan patērētāji saņēma tikai pirmreizējo paziņojumu par parādu. PTAC šādu rīcību atzina par profesionālai rūpībai neatbilstošu komercpraksi, jo "Julianus Inkasso Latvija" nebija pamata piemērot maksimāli pieļaujamo parādu atgūšanas izdevumu apmēru.

PTAC aicināja "Julianus Inkasso Latvija" atzīt un novērst konstatēto pārkāpumu, kā arī atlīdzināt patērētājiem parādu atgūšanas izdevumus desmit eiro apmērā, lietās, kurās patērētāji veica pilnu atgūšanas izdevumu apmaksu 17 eiro apmērā.

"Julianus Inkasso Latvija" atzina PTAC konstatēto pārkāpumu un apņēmās autostāvvietu parādu ārpustiesas atgūšanas lietās, nosūtot patērētājiem pirmreizējo paziņojumu par parādu, pārtraukt piemērot maksimāli pieļaujamo parādu atgūšanas izdevumu apmēru 17 eiro. Tāpat sabiedrība apņēmusies ne vēlāk kā līdz šā gada 29. septembrim sazināties ar patērētājiem, informējot par iespēju atgūt pārmaksātos līdzekļus desmit eiro apmērā. Kompānija arī apņemas atmaksāt patērētāju pārmaksātos parādu atgūšanas izdevumus.

PTAC aicina patērētājus, kuri laika periodā no 2015. gada 1. jūnija līdz 2017. gada 28. jūlijam ir veikuši pilnu parāda atgūšanas izdevumu apmaksu autostāvvietu parādu lietās un kuri nav saņēmuši paziņojumu no "Julianus InkassoLatvija" par parāda atgūšanas izdevumu pārrēķinu, līdz 2017. gada 31. decembrim vērsties pie sabiedrības ar iesniegumu.

"Julianus Inkasso Latvija" reģistrēta 2004. gadā. Tās pamatkapitāls ir 2800 eiro un pilnībā pieder Igaunijā reģistrētai kompānijai "Julianus Inkasso", liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas apgrozījums 2016. gadā Latvijā bija 538 875 eiro, bet zaudējumi – 88 519 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!