"Sveicināti! Jā, tā ir taisnība: es avarēju – kārtējo reizi," savu video uzrunu no slimnīcas Šveicē sāk Ričards Hamonds, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē pasaulē populārākā automobiļu raidījuma "The Grand Tour" filmēšanas laikā avarēja ar 2,3 miljonus eiro vērto un 1088 ZS jaudīgo horvātu elektrisko superauto "Rimac Concept One".

"Šis ir mans celis, kuru viņi (dakteri) pārtaisīs no šī (rāda rentgena uzņēmumu – piez.) uz šo (turpat blakus fotoattēls ar plānoto rezultātu), tādējādi man nodrošinot Šveices armijas celi," situāciju savā video uzrunā ar uzsaukumu "Es neesmu miris" skaidro pats Hamonds.

"Vēlos pateikties visiem mediķiem, kuri no avārijas vietas ar helikopteru nogādāja mani šajā slimnīcā un līdz šim mani aprūpējuši. Tāpat vēlos pateikties savam kolēģim Džeimsam Mejam, kurš vakarnakt pa kluso man ienesa pudeli džina... varbūt man to tagad nevajadzēja skaļi teikt. Tomēr visvairāk vēlos atvainoties savai sievai un meitām, ka esmu bijis tāds... (šajā brīdī filmētājs Mejs kadrā parāda grāmatu ar nosaukumu "Idiota prāts" (The Idiot Brain) – piez.) jā, labi, paldies Džeims!" rezumē Hamonds.

Jau rakstījām, ka sestdien, 10. jūnijā, "Hemburg Hill Climb" sacensību laikā Hamonds nenovaldīja horvātu 1088 zirgspēku jaudīgā "Rimac" elektriskā superauto vadību, nolidoja no trases un uzmeta kūleni. Hamonds spēja no vraka izkļūt paša spēkiem, pēc kā tas aizdegās.

Šī nav pirmā reize, kad Hamonds smagi avarē raidījuma filmēšanas laikā. 2006. gadā tolaik vēl "TopGear" ("Gāzi grīdā!") uzņemšanā viņš avarēja ar ātruma rekorda bolīdu.

Kā ziņots, "The Grand Tour" raidījuma otrā sezona ēterā nonāks oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!