Foto: Publicitātes foto

Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" atsāks "Lada" markas automobiļu eksportu uz Zviedriju. Šāds paziņojums izskanējis Krievijas un Zviedrijas investīciju forumā "Perspektīvie projekti: ceļš uz jauninājumiem", ziņo aģentūra "Itar-Tass".

"Nākamā gada sākumā mēs atjaunosim "Lada" automobiļu eksportu uz Zviedriju. Mēs izpētījām tirgu un secinājām, ka Zviedrijā tiem būs noiets. Mūs gaida gan pircēji, gan pārdevēji. "Lada Kalina", visticamāk, būs vislētākais jaunais automobilis Zviedrijā. Vēl šajā tirgū piedāvāsim "Granta" un, iespējams, arī "Largus"," paziņojis "AvtoVAZ" Skandināvijas pārstāvniecības priekšsēdētājs Peters Junnešjo.

Pēc viņa vārdiem, pēdējā laika Zviedrijā no Krievijas tiek importēti vairāk nekā 30 automobiļu gadā. Pilnvērtīgu eksporta atjaunošanu uz Zviedriju vēl vairāk par iespējamu padara fakts, ka pašreizējais "AvtoVAZ" priekšsēdētājs ir zviedrs Bo Andersons.

Pērn "AvtoVAZ" uz ārvalstīm piegādāja vairāk nekā 78 tūkstošus automobiļu. Lielākie eksporta noieta tirgi "Lada" automobiļiem ir Kazahstāna (72%), Ukraina (9%) un Azerbaidžāna (6%). Rietumeiropu sasniedz tikai četri procenti eksportēto žiguļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!