Foto: Publicitātes foto

Krievijas lielākā autoražotāja "AvtoVAZ" jaunais vadītājs Maksims Sokolovs paziņojis žurnālistiem, ka "Lada" automobiļu ražošana rūpnīcās Toljati un Iževskā tiks atjaunota "burtiski nākamā mēneša sākumā", vēsta "RIA Novosti". Sokolovs norādījis, ka prioritāte ir "uzņēmuma kolektīva saglabāšana".

"AvtoVAZ" saraustītā grafikā strādā vēl no pagājušā gada trūkstošo komponenšu dēļ, tomēr šī gada pavasarī ražošana tika apturēta pavisam rietumvalstu noteikto sankciju dēļ pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Autoražotājam īpaši trūkst elektroniskās komponentes, kuras līdz šim lielākoties piegādāja vācu "Bosch".

Praktiski visu aprīli "AvtoVAZ" bija dīkstāvē korporatīvo brīvdienu dēļ, kas no vasaras bija pārceltas uz pavasari. Lai arī autoražotājs solīja pēc maija brīvdienām montāžu atsākt, tas tā arī nav noticis – dīkstāve tika pagarināta līdz 23. maijam, kuru pēc tam pagarināja vēl par nedēļu. Tagad kompānijas jaunais vadītājs sola, ka "Lada" ražošanas atjaunošana ir iespējama tikai vasarā un ka tā notiks jūnija sākumā.

Vai "AvtoVAZ" atjaunos visas modeļu gammas ražošana vai tikai atsevišķus modeļus, Sokolovs pagaidām neprecizē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!