Foto: Publicitātes foto

Krievijas lielākais autoražotājs "AvtoVAZ", kas sākotnēji ražošanu 5. martā pārtrauca uz "vismaz četrām dienām" komplektējošo detaļu trūkuma dēļ, joprojām ir dīkstāvē un tagad nolēmis ikgadējās vasaras trīs nedēļu brīvdienas darbiniekiem no jūlija un augusta pārcelta uz aprīli.

Atvaļinājumu sezona no jūlija un augusta "AvtoVAZ" darbiniekiem ir pārcelta uz periodu no 4. līdz 24. aprīlim. Autoražotāja sabiedrisko attiecību nodaļas paziņojumā teikts, ka lēmums tika pieņemts "ar mērķi nepieļaut darbinieku ienākumu būtisku samazinājumu" un lai "ļautu kompānijai iekrāt nepieciešamo komplektējošo detaļu rezervi daudz stabilākam uzņēmuma darbam".

"AvtoVAZ" konveijeru iedarbinās uz pāris dienām – no 16. līdz 18. martam, lai ražošanā uz laiku atjaunotu vienkāršākos un vecākos modeļus "Lada Granta" un "Niva". Savukārt uz "Renault" platformas "B0" izstrādāto "Lada" modeļu montāžas līnija joprojām ir dīkstāvē.

Lai arī "AvtoVAZ" rūpnīcās Toljati un Iževskā ir daļēja dīkstāve, "Lada" pārdošanas daļa nesēž, rokas klēpī salikusi, – jauno automobiļu rekomendētās mazumtirdzniecības cenas ir paaugstinātas jau otro reizi kopš mēneša sākuma.

Jau rakstījām, ka "Lada" automobiļu montāžai trūkst ABS un ESP sistēmu elektroniskās komponentes, kuras piegādā "Bosch". Šī ir viena no vācu kompānijām, kas apturējusi savas produkcijas piegādes un izkraušanu Krievijā saistībā ar strauji sarukušo rubļa kursu un loģistikas problēmām, kas radušās pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un ar to saistītajām Rietumu noteiktajām sankcijām.

Krievijā darbu apturējušas arī citas automobiļu ražošanas rūpnīcas. Piemēram, pie Maskavas apturēta "Mercedes-Benz" automobiļu ražošana, bet BMW pārtraucis savas markas automobiļu ražošanu Kaļiņingradā, tāpat par ražošanas apturēšanu un detaļu piegādes pārtraukšanu paziņojuši citi Rietumu ražotāji, kas bija pārstāvēti Krievijas tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!