Foto: Publicitātes foto
No šāgada 1.oktobra par galveno "AvtoVAZ" dizaineri kļūs Stīvs Matins, kurš agrāk ieņēmis analoģisku posteni kompānijās "Volvo" un "Mercedes-Benz". Nolīgstot Matinu, Krievijas autoražotājs plāno "dizainu padarīt par vienu no būtiskākajām "Lada" markas vērtībām", norādīts kompānijas oficiālajā paziņojumā.

Viens no pirmajiem Matina pienākumiem "AvtoVAZ" kompānijā būs atvērt šī autoražotāja dizaina studiju Maskavā. Par tamlīdzīga iestādījuma izveidi "AvtoVAZ" paziņoja vēl pērn, tomēr toreiz tika minēts, ka autoražotāja dizaina studiju vadīs līdzšinējais "AvtoVAZ" dizaina nodaļas priekšnieks Jevgeņijs Lobanovs.

Stīvs Matins absolvējis Koventrijas universitāti Lielbritānijā, 1987.gadā uzsāka darbu "DaimlerChrysler" koncernā. Martins ir autors 1997.gadā debitējušajam "Mercedes-Benz" A-klases modelim. Vēl viņš piedalījies dizaina veidošanā S-klasei (W220 – rūpnīcas indekss), "SL" (R230), "ML" (W163) un "GL" modelim.

No 2005.gada līdz 2009.gadam Matins bija "Volvo" dizaina nodaļas viceprezidents un vēlāk arī direktors. Šajā periodā viņš vadīja jauno "S60", "V70" un "XC60" modeļu dizaina tapšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!