Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" investējis 20 miljonus rubļu (275 491 eiro) tualešu un dušas telpu uzlabošanā. Nauda šim nolūkam tika iegūta, pārdodot kompānijas vadības "Infiniti" markas dienesta automobiļus, intervijā tālrādes kanālam "Rossija 24" atklājis "AvtoVAZ" prezidents Bo Andersons (attēlā).

"Man bija svarīgi, lai uzņēmuma vadība, tostarp arī es, brauktu ar automobiļiem, kurus paši ražojam. Mēs pārdevām desmit "Infiniti" automašīnas un ieguvām aptuveni 20 miljonus rubļu. Pērn veltījām daudz pūļu ēdnīcu, ģērbtuvju, tualešu un dušu remontam un labiekārtošanai – šie 20 miljoni tikai izlietoti tieši šim mērķim," pastāstīja Andersons (video devītajā minūtē).

Par lēmumu atteikties no ārvalstu ražojuma automobiļiem kompānijas vadībai "AvtoVAZ" prezidents paziņoja pērnā gada vasarā. Toreiz tika ziņots, ka ar "Infiniti" apvidus automobiļiem pārvietojas 12 uzņēmuma viceprezidenti, kamēr vidējā līmeņa pārvaldnieki izmantoja "Lada Priora".

Pats "AvtoVAZ" prezidents kā dienesta automobili izmanto greznu universāli "Lada Largus VIP", kas izgatavots uz paaugstinātās pārgājības modifikācijas "Cross" bāzes. No standarta versijas prezidenta modifikācija atšķiras ar divu toņu sēdekļu apdari, moldingiem virsbūves krāsā, koka apdares imitāciju salonā un jaudīgāku dzinēju. Kā uzsver "AvtoVAZ" prezidents, šim spēkratam ir "Audi A8" virsbūves krāsa un "Benltey" stila interjers.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!