Foto: Publicitātes foto

Kompānija "AvtoVAZ" paplašinājusi "Lada" markas automobiļu eksporta ģeogrāfiju un uzsākusi oficiālu piegādi uz Āfrikas valsti Tunisiju. Rezultātā "Lada" automobiļi šobrīd ir pieejami 30 pasaules valstīs.

Tunisijas tirgum "AvtoVAZ" pagaidām piedāvās tikai "Lada 4x4 Urban" ("Ņiva") automobili. Šī apvidus auto modifikācija ir trīsdurvju versijā un maksimālā komplektācijā. Tās cena būs 38 650 dināru jeb 12 814 eiro. Kā apgalvo Krievijas autoražotājs, "Lada 4x4 Urban" būs vislētākais apvidus automobilis Tunisijas jauno automobiļu tirgū. Salīdzinājumam – Krievijā "Lada 4x4 Urban" var iegādāties par 557 tūkstošiem rubļu (7453 eiro).

"Lada 4x4 Urban" ir aprīkots ar 83 zirgspēku jaudīgu 1,7 litru benzīna dzinēju, kas sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Jau standartā šis auto ir aprīkots ar gaisa kondicionētāju.

Kā mērķauditoriju Tunisijas tirgū šim automobilim "AvtoVAZ" redz medniekus, fermerus, vetārstus un vienkārši piedzīvojumu meklētājus.

"Lada" partneris šajā Ziemeļāfrikas valstī ir kompānija "Artes", kura jau vairākus gadus nodarbojas ar "Renault-Nissan" alianses spēkratu tirdzniecību, Tunisijā piedāvājot "Renault", "Nissan" un "Dacia" automobiļus. "Artes" ir tirdzniecības līderis apjoma ziņā Tunisijā, aizņemot 15,7% jauno auto tirgus.

Pērn "AvtoVAZ" eksportā realizēja 24 tūkstošus "Lada" automobiļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!