Foto: Publicitātes foto

Baltkrievijas valdība ieviesusi sankcijas un aizliegusi republikas teritorijā ievest un tirgot pazīstamu tirdzniecības zīmju produkciju – "Škoda Auto", "Liqui Moly" un "Beiersdorf".

Līdz ar to sankcijām pakļauta čehu automobiļu ražotāja "Škoda Auto" produkcija, vācu motoreļļas un citas transportlīdzekļu ķīmijas ražotāja "Liqui Moly" produkcija, kā arī vācu kosmētisko līdzekļu ražotāja "Beiersdorf" produkcija (pārstāv tādus zīmolus "Nivea", "La Prairie", "Labello", "Hansaplast", "Florena" u.c.).

Baltkrievijas valdības šādu lēmumu pieņēmusi, lai "aizstāvētu nacionālās intereses, ņemot vērā nedraudzīgo rīcību attiecībā pret baltkrievu tautu".

Sankcijas spēkā stāsies 10 dienas pēc valdības oficiālā paziņojuma un būs spēkā sešus mēnešus.

Minēto ražotāju produkciju sankciju laikā nedrīkstēs ne tikai ievest, bet arī tirgot Baltkrievijas teritorijā. Piemēram, "Nivea" roku krēmu vai "Liqui Moly" motoreļļu drīkstēs ievest tikai personīgam patēriņam. Savukārt ievest "Škoda" markas automobili drīkstēs, ja tas jau ir reģistrēts kādā no Eirāzijas ekonomiskās savienības valstīm.

Personas, kas pārkāps minēto preču ievešanas un tirdzniecības aizliegumu Baltkrievijā, "tiks sauktas pie atbildības".

Atgādinām, ka janvārī autobūves kompānija "Škoda Auto", kas ir hokeja pasaules čempionāta ģenerālsponsors jau 28 gadus, paziņoja, ka nesniegs turnīram finansiālu atbalstu, ja viena no čempionāta rīkotājvalstīm būs Baltkrievija. Arī "Liqui Moly" un "Nivea" iepriekš brīdināja, ka nesponsorēs hokeja čempionātu Lukašenko represiju dēļ pret miermīlīgajiem protestētājiem.

Baltkrievijā gadā tiek pārdoti aptuveni trīs tūkstoši jauno "Škoda" automobiļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!