Foto: Publicitātes attēli
Rīgas Motormuzeja filiālē Bauskā seno spēkratu ekspozīcija papildināta ar Latvijas autobūves vēstures flagmaņa RAF modeļiem. Ekspozīcijai dots nosaukums "Daudzveidīgais RAF", kas interesentiem ļauj ieskatīties leģendārās fabrikas neredzamajā pusē.

Kopumā ekspozīcijā ir skatāmi seši interesanti RAF būvēti spēkrati, kā, piemēram, 1994. gadā ražots speciāla furgona - autoveikala eksperimentālais paraugs, rūpnīcā 1970. gados izgatavotā RAF piekabe vasarnīca, kā arī pēdējais RAF izstrādātais mikroautobusu modelis RAF "Stils". Kā viens no ekspozīcijas vērtīgākajiem jaunieguvumiem jāizceļ 1991. gadā RAF eksperimentālajā cehā izgatavotais mikroautobuss ar angļu dizaina akcentu "RAF 1", zināms arī kā "RAF Roksana".

"RAF Roksana" ārējo izskatu un virsbūves konstrukciju izstrādāja RAF dizaineri un konstruktori. Mašīnas virsbūves aprīkošana ar motoru un pārējiem agregātiem tika veikta RAF Rīgas eksperimentālajā cehā. Pēc tam mašīnu aizsūtīja uz Lielbritāniju, jo prototipa pabeigšanai bija piesaistīta automobiļu projektēšanas firma "International Automotive Design" (IAD). Sadarbojoties ar RAF konstruktoriem, firma dažu mēnešu laikā izveidoja salona aprīkojumu, kā arī pabeidza virsbūves apdari un krāsošanu. Auto nosaukums nāca no britu firmas IAD, jo tā šo projektu kodētā versijā sauca par "Project Roxanne".

Bauskas Motormuzejs atvērts apmeklētājiem katru dienu no pulksten 10 līdz 18.
Fotogalerija ar "Daudzveidīgais RAF" izstādi Rīgas Motormuzejā, kas galvaspilsētā bija apskatāma no maija līdz septembrim:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!