Foto: Valsts policija
Otrdien, 26. aprīlī, likumsargi, veicot dienesta pienākumus, apturēja automašīnu, kas brauca ar ātrumu 163 km/h ārpus apdzīvotas vietas, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90 km/h. Autovadītājam piemērots naudas sods un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja darbinieki fiksēja automašīnu "Audi A4", kas Bauskas novadā uz autoceļa Bauska - Rīga 63. kilometrā, ārpus apdzīvotas vietas, brauca ar ātrumu 163 km/h, tādējādi pārkāpjot pieļautos 90 km/h par 73 km/h. Jāpiebilst, ka trakgalvīgais autovadītājs izrādījās 19 gadīgs jaunietis.

Policijā par notikušo tika sākts administratīvā pārkāpuma process un jaunietim piemērots naudas sods 360 eiro, kā arī transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 55. panta divdesmit trešajai daļai par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar vieglajiem automobiļiem, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 360 līdz 480 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!