Foto: Reuters/Scanpix

Britu raidsabiedrības BBC bijušais vadītājs Marks Tomsons, kurš no 2012. gada vada izdevumu "The New York Times", paziņojis, ka Džeremija Klārksona atstādināšana no "TopGear" raidījuma vadīšanas bija kļūda.

"Kā viņa draugs varu apgalvot, ka Klārksons spēj būt visai izaicinošs personāžs. Neuzskatu, ka cilvēkiem ir tiesības uzbrukt saviem kolēģiem un mierīgi turpināt darbu kolektīvā. Bet dzēlīgais, izaicinošais un brīžiem nekontrolējamais Klārksona talants bija tas, ko BBC nedrīkstēja pazaudēt. Viņš spēja komunicēt arī ar tiem cilvēkiem, kuri BBC piedāvājumā nekā cita sev interesanta nespēja atrast," intervijā izdevumam "The Sunday Times" norādīja Tomsons.

Tomēr BBC bijušais vadītājs norāda, ka "TopGear" jaunās versijas vadītājs Mets Leblanks ir visai daudzsološs. Savukārt par Krisu Evansu, kurš nu jau iesniedzis atlūgumu, Tomsons izsakās šādi: "Kriss Evanss ir izcils vadītājs, tomēr es nespēju saprast, kādēļ viņš mēģināja tēlot Džeremiju Klārksonu, bet ne Krisu Evansu."

Atgādinām, ka BBC ar Džeremiju Klārksonu līgumu nepagarināja 2015. gada martā pēc tam, kad viņš bija uzbrucis savam producentam par to, ka tas pēc garas filmēšanās dienas nebija sarūpējis siltas vakariņas. Līdz ar Klārksonu aizgāja arī pārējie divi "TopGear" vadītāji – Ričards Hamonds un Džeimss Mejs.

Bijusī "TopGear" trijotne noslēdza daudzmiljonu līgumu ar tiešsaistes video servisu "Amazon Prime" par jauna automobiļu raidījuma "The Grand Tour" veidošanu, kas ēterā nonāks šoruden.

Tikmēr "TopGear" šopavasar atgriezās jaunā sastāvā ar Krisu Evansu priekšgalā. Raidījuma reitingi nokritās līdz vēsturiski zemākajam līmenim, pēc kā Kriss Evanss iesniedza atlūgumu. Nākamajā sezonā "TopGear" galvenais vadītājs būs seriāla "Draugi" zvaigzne Mets Leblanks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!