Foto: Publicitātes foto

Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" beidzot nosaucis vietējā tirgus dižpārdokļa "Lada Vesta" cenu Eiropas tirgum. Vācijā "Lada Vesta" maksās no 12 490 eiro un uz šo reģionu autoražotājs jau nogādājis pirmos 200 eksporta versijas automobiļus.

Eiropā "Lada Vesta" būs pieejama tikai versijā ar 1,6 litru 16 vārstu benzīna dzinēju, kas attīsta 106 zirgspēku jaudu. Motors sajūdzams vai nu ar piecpakāpju manuālo, vai piecpakāpju pusautomātisko pārnesumkārbu.

Atšķirībā no Krievijas tirgum paredzētās "Lada Vesta" eiropiešiem ir uzlabota dzinēja ekoloģija, kas atbilst "Euro 6" normām, citādiem dekoratīvās apdares materiāliem un elektronikas elementiem, kā arī citu gaisa kondicionētāja šķidrumu, elkoņbalstu otrajā sēdekļu rindā, mērinstrumentu paneļa apgaismojumu dienā un riepu spiediena sensoru. "AvtoVAZ" norāda, ka atsevišķi šie aprīkojuma elementi būs pieejami arī "Lada Vesta" pircējiem Krievijā.

Ja "Lada Vesta" bāzes cena Vācijā ir 12 490 eiro, tad versijā ar pusautomātisko pārnesumkārbu – no 13 490 eiro. Salīdzinājumam: Krievijā "Lada Vesta" maksā no 515 900 rubļiem jeb 8490 eiro, turklāt Krievijā šis modelis pieejams vēl ar 122 ZS jaudīgo 1,8 litru benzīna dzinēju.

Pērn Vācijā tika pārdotas 2272 vienības "Lada" automobiļu. Šogad "AvtoVAZ" plāno "Lada" realizāciju Vācijā palielināt par 50%, tieši pateicoties "Lada Vesta" modelim. Vācija ir otrs lielākais "AvtoVAZ" eksporta tirgus. Ar detalizētāku "Lada" cenrādi Vācijas tirgum var iepazīties interneta mājaslapā Lada.de.

Atgādinām, ka "Lada Vesta" prototips tika prezentēts vēl 2014. gada vasarā, bet izmēģinājuma braucienus Eiropā uzsāka 2014. gada beigās. Sērijveida ražošanā "Lada Vesta", kā konstrukcijā izmantoti daži kopīgi agregāti ar "Dacia Logan", nonāca 2015. gadā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!