Foto: Publicitātes attēli

Lai valsts akciju sabiedrība (VAS) "Biķernieku kompleksā sporta bāze" (Biķernieki) turpinātu attīstīt, pieņemts lēmums to reorganizēt un pievienot VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD), portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Šādu lēmumu pieņēmusi SM uzņēmumu akcionāru sapulcē, un Uzņēmumu reģistrs šā gada 6.jūlijā ir izdarījis atzīmi Komercreģistrā par reorganizācijas spēkā stāšanos. Biķernieku reorganizācija nemaina tās statusu – tā joprojām būs valsts nozīmes nacionālā sporta bāze un tā turpinās pildīt savas funkcijas.

"2009.gadā CSDD pārņēma Rīgas Motormuzeju, un šo divu gadu laikā muzejs ir turpinājis darboties un sācis arī attīstīties, ko apliecina fakts, ka apmeklētāju skaits katru gadu palielinās. Pievienojot Biķerniekus CSDD, tiek samazināts valsts kapitālsabiedrību skaits un optimizēta pārvalde, vienlaicīgi Biķernieki tiks saglabāta kā nacionālā sporta bāze un kā tehnisko sporta veidu sacensību, treniņu, drošas braukšanas nodarbību, velosporta un citu kultūras un sporta pasākumu norises vieta," pārliecināts satiksmes ministrs Uldis Augulis.

CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš arī norāda uz pozitīvajiem aspektiem Biķernieku pārņemšanā: "Rīgas Motormuzejā ievērojama daļa ekspozīcijas un nacionālā krājuma ir veltīta tehnisko sporta veidu attīstības vēsturei pasaulē un Latvijā, tai skaitā arī Biķernieku trasei. Līdz ar to, pievienojot Biķerniekus CSDD, paredzēts izveidot vienotu muzeja un dažādu tehnisko sporta veidu kompleksu ar kultūrvēsturisku nozīmi, kas arī turpmāk pildīs savas tiešās funkcijas. Bez tam kompleksu paredzēts attīstīt arī kā jauniešu tehniskās jaunrades un izglītība centru."

Stājoties spēkā lēmumam par reorganizāciju, visas Biķernieku saistības, tiesības un pienākumi ir pārgājuši CSDD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!