Foto: Publicitātes foto

"Mini" jau kopš tā radīšanas ir baudījis komplimentus sava dizaina dēļ, tāpēc auto ražotājs, lai radītu oriģinālus mākslas darbus, sadarbojas ar visā pasaulē atpazīstamiem cilvēkiem. Projektā ir piedalījušies "The Beatles" mūziķis Džordžs Harisons, Deivids Bovijs, dizaineris Pols Smits un citas slavenības.

Mākslinieciskais Džordža Harisona ‘Mini’

Foto: Publicitātes foto

Nav noslēpums, ka grupai "The Beatles" ļoti patika mašīnas. Viens no grupas dalībniekiem – Džordžs Harisons – izveidoja dizainu savam auto, un "Mini" komanda 2009. gadā radīja tās interpretāciju. Automašīna tika izsolīta, lai iegūtu papildu līdzekļus Materiālās pasaules labdarības fondam, kuru Harisons dibināja 1973. gadā.

Harisona automašīna, oficiāli saukta par "Radford Mini De Ville GT", sākotnēji bija nokrāsota metāliski melnā krāsā un tās dizainā bija pilna garuma jumta lūka, horizontāli uzstādīti "Volkswagen" aizmugurējie lukturi un rallija miglas lukturi.

"Mini" pārveidošana kardināli mainījās brīdī, kad Harisons piesaistīja Nīderlandes māksliniekus Simonu Postūmu un Marijki Kogeru. Mašīna tika nokrāsota spoži sarkanā krāsā un tai pievienoja interesantus dizaina fragmentus no grāmatas "Tantra māksla: tās filozofija un fizika", kopumā izveidojot spilgtu, māksliniecisku un elegantu auto.

Duālais Alana Aldridža ‘Mini’

Foto: Publicitātes foto

Leģendārais britu mākslinieks, ilustrators un grafiskais dizainers Alans Aldridžs izveidoja savu "Mini" dizaina modeli "Trippy Alan Aldridge MINI". Tas ir unikāls "Mini" ar vizuāli satriecošu ārējo izskatu. Viena mašīnas puse ir zilā krāsā, savukārt otra puse – rozā, tā atspoguļojot abus dzimumus.

Auto ir izrotāts ar vairākiem attēliem, formām un rakstiem, veidojot saistību starp sievišķo un vīrišķo. Piemēram, uz auto ir attēlotas ziedu virtenes, zvaigznes, varavīksne, kas simbolizē māksliniecisko un eleganto sieviešu dabu. Savukārt otrā pusē ir liesmas, sacīkšu karogi, lauva, kas ir vairāk saistīta ar ātro, ugunīgo, spēcīgo un straujo vīrieti.

Līnijām bagātais Pola Smita ‘Mini’

Foto: Publicitātes foto

Pols Smits, kļūdams par slavenāko angļu vīriešu modes dizaineri, apvienoja pilnīgi pretējus stilus mākslā, proti, klasisko dizainu ar moderno, gaišas un spilgtas, kliedzošas krāsas. Viņš ir pazīstams arī kā teiciena "Classics with a twist" jeb "klasiskā mode ar kādu interesantu "odziņu"" autors.

"Mini" auto dizainā ir redzama Pola Smita radošā un krāsām bagātā pieeja, jo auto izskatu veido daudz dažādās, krāsainās līnijas.

Deivida Bovija mirdzošais ‘Mini’

Foto: Publicitātes foto

Izrādās, ka Deivids Bovijs, pazīstamais britu rokmūziķis, aktieris, ierakstu producents un dziesmu aranžētājs, izveidoja savu interesanto un pavisam neierasto "Mini" dizainu. Dziedātājs vēlējies radīt ko pavisam neitrālu, taču rezultāts bija satriecošs – auto izskatās, it kā būtu pārklāts ar spoguļa metālisku pārklājumu, tam piemīt mirdzošs spīdums un tas noteikti spēj piesaistīt pastiprinātu cilvēku uzmanību.

Bovijs savu auto dizainu mēdza salīdzināt ar izsmalcinātu imperatoru drēbju kolekciju.

Grupas ‘Jamiroquai’ radītais ‘Mini’ dizains

Foto: Publicitātes attēli

Britu "funk" un džeza grupa "Jamiroquai" priecē ne tikai ar mūziku, bet arī ar neparastu "Mini" ārējo tēlu. Grupas līderis Jay Kay ir izveidojis dizainu "Mini" automašīnai tumši zilā un violetā krāsā. Uz priekšējā pārsega ir attēlots grupas "Jamiroquai" logo, proti, "The Buffalo Man" jeb jaukais, labestīgais eņģelis ar ragiem.

Grupas līderis atzīst, ka vienmēr ir vēlējies veidot dizainu kādam auto un ir pagodināts par iespēju izpaust savas ieceres kopā ar "Mini". Interesanti, ka Jay Kay mašīnu nosauca par "Jamiromini", apvienojot gan grupas, gan "Mini" nosaukumu.

Donatellas Versačes greznais ‘Mini’

Foto: Publicitātes foto


2005. gadā itāliešu modes dizainere Donatella Versače radīja savu interpretāciju par "Mini" kabrioletu. Automobiļa interjers tika izrotāts tipiskajā "Versace" zīmola stilā – melnās krāsas ādas sēdekļi tika izšūti ar zeltītiem diegiem, bet pārnesumkārbas vadības sviras uzgalis tika izrotāts ar "Swarovski" kristāliem.

Šis unikālais un greznais "Mini" kabriolets tika pārdots ikgadējā "Life Ball" pasākuma izsolē Vīnē, lai piesaistītos līdzekļus novirzītu AIDS ārstēšanas starptautiskajiem fondiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!