Foto: Publicitātes foto

"Bridgestone" atzīts par pasaulē lielāko riepu ražotāju jau piekto reizi pēc kārtas, liecina "Rubber & Plastics News" ikgadējais pārskats. Ar ieņēmumiem 28,6 miljardu ASV dolāru apmērā "Bridgestone" apsteidz tādus riepu ražotājus kā "Michelin", "Goodyear" un "Pirelli".

Neskatoties uz ekonomisko lejupslīdi 2012. gadā, Japānas riepu ražošanas uzņēmumam izdevies nostiprināt savu līdera pozīciju un tā tirgus daļa sasniedz 15,2 procentu atzīmi.

Žurnāla "Rubber & Plastics News" publicētais ziņojums ietver rādītājus, kas attiecas tikai uz riepu pārdošanas apjomu, neņemot vērā pārējo produktu klāstu, ko piedāvā riepu ražotāji.

"Bridgestone" savu komercdarbību aizsāka kā ģimenes bizness, ražojot tradicionālus apavus ar gumijas zoli. Laika gaitā tas ir kļuvis par pasaulē lielāko riepu ražotāju. Kopš 1930. gada, kad "Bridgestone" izgatavoja pirmo riepu, uzņēmums pastāvīgi nāk klajā ar jauniem risinājumiem autorūpniecībā.

Par ražošanas attīstību "Bridgestone" ir jāpateicas arī uzņēmuma mūsdienīgajām ražotnēm visā pasaulē, tostarp arī riepu ražotnēm Polijā, tādās pilsētās kā Poznaņa un Stargarda Ščeciņska, kā arī gumijas izstrādājumu ražotnēm Volštinā un Žarovā.

Vairāk nekā 180 ražotnēs strādā ap 140 000 darbinieku. Uzņēmumā "Bridgestone" tiek ražotas riepas visdažādāko veidu transportlīdzekļiem. Uzņēmuma produktu klāstā ietilpst riepas, kas paredzētas motocikliem, pasažieru automašīnām, smagajām automašīnām, autobusiem, lauksaimniecības un rūpniecības mašīnām, kā arī lidaparātiem. "Bridgestone" produktu klāsta izstrāde noris tehnoloģiskajos centros Japānā (Tokija), ASV (Akrona, Ohaio), Itālijā (Roma) un Ķīnā (Usi).

"Rubber & Plastics News" ir žurnāls, kas pārrauga un izsaka komentārus par pasaules riepu un gumijas izstrādājumu tirgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!