Džeremijs Klārksons kļūs par vislabāk apmaksāto Lielbritānijas tālrādes zvaigzni. Jaunajā automobiļu raidījumā gadā Klārksons saņems 10 miljonus sterliņu mārciņas (13,76 miljoni eiro, vēsta britu izdevums "Mirror" ar atsauci uz anonīmu avotu. Savukārt viņa komandas biedri Ričards Hamonds un Džeimss Mejs saņems katrs pa 7,5 miljoniem mārciņu (10,32 miljoni eiro).

Katras Klārksona jaunā automobiļu raidījuma sērijas izmaksas būšot 4,5 miljoni mārciņu (6,19 miljoni eiro), kamēr BBC laikos "TopGear" ("Gāzi grīdā!") vienas sērijas izmaksas bija ap miljonu mārciņu (1,38 miljoni eiro). "Amazon" tiešsaistes servisā Klārksons par katru sēriju saņems aptuveni 800 tūkstošus mārciņu (1,1 miljonu eiro), bet viņa komandas pārējie abi raidījuma vadītāji un galvenais producents Endijs Vilmans – 600 tūkstošus mārciņu (825 tūkstošus eiro).

Jau rakstījām, ka Klārksons, Hamonds un Mejs parakstīja līgumu ar "Amazon" jūlijā. Tas notika aptuveni četrus mēnešus pēc tam, kad BBC nepagarināja līgumu ar Klārksonu konflikta dēļ ar vienu no "TopGear" producentiem.

Bijušo "TopGear" vadītāju līgums ar "Amazon" ir uz trim gadiem. Pavisam tiks nofilmētas 36 raidījuma sērijas, kuru kopējais budžets ir vairāk nekā 160 miljoni mārciņu (220 miljoni eiro).

Ēterā jaunais automobiļu raidījums nonāks 2016. gadā. To varēs redzēt "Amazon Prime" abonenti; Eiropā šis pakalpojums maksā 49 eiro gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!