Foto: Shutterstock

Lielākā izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība par ceļu satiksmes negadījumu šā gada pirmajos septiņos mēnešos bija 60 185 eiro par negadījumu, kurā smagās automašīnas vadītājs mēģināja izvairīties no sadursmes ar meža dzīvnieku, liecina apdrošināšanas kompānijas "BTA" apkopotie dati.

"Starp lielākajām atlīdzībām ir arī 54 325 eiro par divu "Volvo" markas automašīnu – vieglā un smagā transportlīdzekļa – sadursmi, 46 435 eiro par negadījumu, kurā viena automašīna ietriekusies priekšā braucošajai automašīnai aizmugurē, izstumjot to pretējā braukšanas joslā, un 44 935 eiro par smagās automašīnas sadursmi ar trim citām automašīnām," stāsta BTA apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš.

Apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits BTA par ceļu satiksmes negadījumiem 2019. gada pirmajos septiņos mēnešos bija 7050, atlīdzībās izmaksājot vairāk nekā 10 miljonus eiro.

"Šādu ceļu satiksmes negadījumu skaitu var skaidrot ne tikai ar slikto ceļu stāvokli, bet arī laikapstākļiem, tostarp stiprām temperatūras svārstībām aukstajā sezonā un lielajām lietavām vasaras sākumā. Izvēloties braukšanas ātrumu un rīcību uz ceļa, autovadītāji nereti nenovērtē arī tādus faktorus kā nogurums, stress un pieredzes trūkums, kas mēdz radīt riskantas situācijas," uzsver Liepiņš.

Kā liecina Valsts policijas apkopotā informācija, satiksmes negadījumu skaits kopumā Latvijā šā gada pirmajos septiņos mēnešos palicis aptuveni pagājušā gada līmenī. Šogad reģistrētas 11 605 avārijas, bet pērn 11 615 negadījumi.

Šī gada septiņos mēnešos satiksmes negadījumos Latvijā gājuši bojā 76 cilvēki, kas ir vairāk nekā pērn identiskā laika posmā. Šogad septiņos mēnešos avārijās miruši 76 cilvēki, bet pērn identiskā laika posmā 66 satiksmes dalībnieki, savukārt cietušo skaits bijis attiecīgi 2488 cilvēki un 2702 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!