Foto: Valsts policija

Veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas policisti otrdienas, 22. oktobra, pēcpusdienā piedzīvoja kādu amizantu atgadījumu. Viņi pie Berģiem fiksēja pretim braucošu automašīnu "Mercedes-Benz", kurai nebija iegādāta Obligātā civiltiesiskā apdrošināšana (OCTA).

Lai automašīnu apturētu par šo pārkāpumu, viņi apgriezās "Mercedes-Benz" braukšanas virzienā un pamanīja, ka šim transportlīdzeklim nav ne tikai OCTA, bet aizmugurējā numurzīme atšķiras no priekšējās. Pārbaudot informāciju par šo valsts numurzīmi, izrādījās, ka tā ir meklēšanā kopš 2015. gada.

Likumsargi apturēja "Mercedes-Benz" vadītāju, kurš sākotnēji paskaidroja, ka ir pazaudējis sava spēkrata aizmugurējo numura zīmi un jauna vēl nav izgatavota. Tādēļ, lai neliktos aizdomīgi, ka brauc tikai ar priekšējo valsts numurzīmi, autovadītājs nolēmis uzlikt šo, kuru pirms mēneša atrada Rīgā, mētājamies ceļa malā.

Tomēr tā neizrādījās taisnība, jo pēc automašīnas apskates policisti pamanīja, ka uz tās aizmugurējā sēdekļa stāv numura zīme, kura atbilst priekšējai. Tikai tad automašīnas vadītājs atzina īsto iemeslu – uzzinot par to, ka fotoradari fiksēs arī automašīnu tehniskās apskates derīgumu un OCTA, viņš nolēma noņemt mašīnas aizmugurējo numurzīmi un tās vietā uzlikt pirms laika atrasto, tādejādi cerot samazināt iespēju, ka fotoradars fiksēs pārkāpumu.

Autovadītājam tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par braukšanu ar uzstādītu valsts reģistrācijas numura zīmi, kura neatbilsts automašīnas tehniskajā pasē norādītajai, un par braukšanu bez OCTA.

VP informē, ka gadījumos, ja tiek atrasta sveša transportlīdzekļa numura zīme, par to ir jāziņo Ceļu satiksmes drošības direkcijai, vai jānogādā tā kādā no direkcijas filiālēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!