Foto: F64
Pie Straupes, automašīnai pēc sadursmes iebraucot upē, no noslīkšanas izglābusies četru cilvēku ģimene, tostarp divi bērni.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē informēja, ka Straupes pagastā, uz Valmieras šosejas, 28.novembrī ap plkst.13.30 kāds automašīnas "Volvo XC60" vadītājs nepārliecinājās par apdzīšanas manevra drošību un izraisīja sadursmi ar kādas sievietes vadītu "Volvo V50", kas tobrīd arī bija sākusi apdzīšanas manevru.

Pēc negadījuma "Volvo V50" iebrauca Braslas upē. Automašīnā sēdošie pašu spēkiem tikuši ārā. Automašīnas pasažieri atteikušies no stacionēšanas.

Par notikušo sākts administratīvais process.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) apliecināja, ka cilvēki paspēja izkļūt no upē iebraukušās automašīnas vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās. Notikuma vietā strādāja arī ūdenslīdēju grupa, turklāt VUGD izvilka auto no upes.

Upē iebraukušajā automašīnā atradusies ģimene - vīrs, sieva un divi septiņus un desmit gadus veci bērni. Negadījumā iekļuvusī sieviete ierakstā sociālajā tīklā "Facebook" informēja, ka pēc iebraukšanas upē automašīnas durvis bija nobloķējušās, izņemot aizmugurē. Lai arī mašīna sākusi strauji grimt, caur šīm durvīm ģimene izkļuvusi ārā un tai izdevies izglābties. Tāpat ūdenī ielecis kāds no aculieciniekiem, lai palīdzētu glābties.

Sieviete arī norādījusi, ka septiņus gadus vecā meita jau mācējusi "kaut cik peldēt" un desmit gadus vecais dēls apgūst peldēšanu. Sieviete savā komentārā ieteikusi cilvēkiem mācīt saviem bērniem peldēt, jo, ja pašas bērni neprastu peldēt, tad sieviete viņiem palīdzēt nepaspētu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka iepriekšējos gados ir bijuši vairāki negadījumi, kad, automašīnai iebraucot ūdenskrātuvē, iestājušās tomēr traģiskas sekas.

Traģiskākais šāda veida negadījums notika 2011. gada nogalē, kad pēc Jaunā gada svinībām, automašīnai iebraucot upē un apgāžoties, bojā gāja septiņi jaunieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!