Foto: Shutterstock

Austrumeiropas valstīs cilvēku attieksme pret koplietošanas ierīcēm un transporta līdzekļiem ir atbildīgāka nekā Rietumeiropā un Dienvideiropā, atzina koplietošanas uzņēmuma "CityBee" izpilddirektors Luks Īla.

"Es esmu runājis ar daudziem koplietošanas pakalpojumu sniedzējiem Eiropā, un ļoti daudzi stāsta, ka Austrumeiropas valstīs cilvēku attieksme pret koplietošanas ierīcēm un transporta līdzekļiem ļoti bieži ir kā pret pašu mantām, ko nebūt nevar teikt par Rietumeiropas un Dienvideiropas iedzīvotājiem," stāstīja Īla.

Tostarp viņš minēja, ka "CityBee" bija ieguvusi licenci piedāvāt elektrisko skrejriteņu koplietošanas pakalpojumu arī Madridē, taču kompānija saskārās ar vandalismu un zādzībām. "Mēs Madridē sākām piedāvāt 250 skrejriteņus, un pēc pirmās nedēļas 50 skrejriteņi vairs nebija atrodami," teica Īla, apliecinot, ka Baltijas valstīs un arī Polijā vandalisms un zādzības nav būtiska problēma.

Tajā pašā laikā viņš gan arī atzina, ka Lietuvā bija gadījums, kad pirmajā dienā, kad "CityBee" sāka piedāvāt elektriskos skrejriteņus, kāds to aiznesa uz lombardu un centās ieķīlāt, bet šis gadījums beidzās ar policijas iesaisti.

"Kopumā Baltijas valstīs un Polijā mēs vandalisma un zādzību gadījumus varam skaitīt uz roku pirkstiem, ko nevaru teikt par Madridi," teica Īla.

"CityBee" šobrīd Lietuvā darbojas trijās lielākajās pilsētās – Viļņā, Kauņā un Klaipēdā, Latvijā kompānija stādā Rīgā un Jūrmalā, Igaunijā – Tallinā, bet Polijā kompānija darbojas 10 pilsētās, iekļaujot lielākās – Varšavu, Krakovu, Lodzu.

"CityBee" ir investīciju uzņēmuma "Modus Group" projekts. "Modus Group" specializējas finansējuma piesaistē autobūves nozarei, atjaunojamās enerģijas un nekustamā īpašuma projektiem.

"CityBee Latvija" dibināts šogad martā, un pieder Lietuvā reģistrētajam uzņēmumam "CityBee Solutions", kas darbojas 14 pilsētās Eiropā, piedāvājot vieglo un kravas automašīnu, velosipēdu un elektrisko skrejriteņu nomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!