Foto: Publicitātes foto

Reaģējot uz valstī ieviesto ārkārtējo stāvokli saistībā ar jaunā koronavīrusu izraisītās slimības "Covid-19" izplatību, degvielas mazumtirgotājs "Circle K", "Virši" un "Neste" ieviesuši papildu drošības pasākumus.

Visās "Circle K" degvielas uzpildes stacijās kases zona tiek norobežota, lai tiktu ievērota vismaz divu metru distance, un tiek ieviesti arī plastikāta vairogi (aizsargstikli), kas norobežo pircējus no pārdevēja. Uz laiku degvielas uzpildes stacijās tiek slēgtas atpūtas zonas. Savukārt degvielas uzpildes stacijās, kas atrodas lidostas "Rīga" un valsts robežas šķērsošanas vietu tuvumā, tiek stingri ierobežots vienlaicīgi veikalā esošo pircēju skaits.

Lai izvairītos no kontakta ar citiem cilvēkiem, degvielas uzpildes stacijas klienti ir aicināti samaksu par degvielu un auto mazgāšanu veikt ārā esošajos apmaksas aparātos, nevis norēķināties pie kases. Turklāt, ievērojot pārtikas drošību, uz vietas gatavotie ēdieni tiek gatavoti uz rūpīgi dezinficētām virsmām. Visi gatavie ēdieni, ieskaitot smalkmaizītes, tiek pārdoti tikai iepakojumā.

No kafijas, svaigi spiestās sulas un zupu pagatavošanas zonas ir noņemti vienreizlietojamie trauki un piederumi, kas pārvietoti nošķirti kases zonā, kā arī šobrīd nav pieejamas kafijas koplietošanas piedevas – sīrupi, izlejamais piens, putukrējums, beramais kanēlis un šokolāde. Klienti tiek aicināti kafiju un citus karstos dzērienus uzpildīt savās termokrūzēs.

Visā degvielas uzpildes stacijas teritorijā un veikalā ir izvietota informācija par drošības pasākumu ievērošanu un personīgo higiēnu.

Savukārt visi "Circle K" darbinieki ir apmācīti un ievēro augstākās sanitārās un higiēnas prasības, kas paredz regulāru roku mazgāšanu un dezinfekciju un aizsargcimdu lietošanu.

Papildus noteiktajām higiēnas un sanitārajām normām, degvielas uzpildes stacijas teritorijā un veikalā tiek veikta pastiprināta telpu un virsmu dezinfekcija, īpaši vēršot uzmanību biežākajām kontaktvirsmām – kases zonai, bankas norēķinu aparātiem, veikalu plauktiem, ledusskapjiem un labierīcībām.

Klientiem pie degvielas uzpildes sūkņiem ir pieejami vienreizlietojamie cimdi degvielas uzpildei un visos veikalos ir nodrošināti roku dezinfekcijas līdzekļi.

"Circle K Latvia" izpilddirektore Gunta Jēkabsone norādīja, ka uzņēmums rūpīgi seko līdzi darbinieku veselībai un regulāri informē par aktualitātēm saistībā ar katra atbildīgu rīcību attiecībā pret savu un tuvinieku veselību. Viņa pauda, ka darbiniekiem, kuri ir atgriezušies no "Covid-19" skartajām teritorijām vai ir bijis kontaktā ar infekcijas slimnieku, obligāta ir 14 dienu karantīna. Ja darbinieki jūtas neveseli, viņi darbavietu apmeklēt nedrīkst.

Pateicībā par operatīvo dienestu darbinieku darbu "Circle K" degvielas uzpildes stacijās līdz 14. aprīlim nodrošina bezmaksas kafiju vai citu karsto dzērienu visiem Neatliekamās medicīniskās palīdzības, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas, Pašvaldības policijas un Valsts robežsardzes darbiniekiem formas tērpos.

"Virši" izpilddirektors Jānis Vība norādīja, ka uzņēmums izveidojušos situāciju uztver ar lielu atbildību. Ar rūpēm par darbinieku un klientu drošību visās "Virši" spēka stacijās tiek veikta pastiprināta dezinficēšana. Notiek regulāra telpu un virsmu dezinficēšana, visiem darbiniekiem darba vietās ir pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi un cimdi, lai rūpētos par roku tīrību darbavietā. Degvielas uzpildes stacijās pieejamās dezinfekcijas līdzekļus un antibakteriālās salvetes uzņēmums aicina izmantot arī klientus roku, durvju rokturu un stūres virsmas dezinficēšanai.

Lai īstenotu, sociālos distancēšanos, "Virši" darbinieku papildu aizsardzībai visās degvielas uzpildes stacijās pašreiz notiek norobežojošu aizsargstiklu uzstādīšana starp operatoriem un klientiem. Tāpat staciju teritorijā pie kasēm ir veiktas divu metru distances atzīmes un klienti tiek aicināti to ievērot.

"Mūsu darbinieki ir informēti par vīrusa riskiem un to mazināšanas pasākumiem, tāpat arī degvielas uzpildes staciju veikalos esam izvietojuši informatīvus materiālus un veicam klientu informēšanu mājaslapā un sociālo mediju kanālos, lai pēc iespējas mazinātu vīrusa izplatību," pauda Vība.

Viņš uzsvēra, ka īpaša uzmanība ir pievērsta arī darbinieku noslodzei - darbinieki strādā maiņās un nepieciešamības gadījumā aizvieto viens otru, piesaistot arī papildu spēkus, lai drošāk un efektīvāk organizētu darbu. Sekojot līdzi situācijas attīstībai, nepieciešamības gadījumā "Virši" būs gatavi īstenot arī papildu aktivitātes, lai cīnītos ar vīrusa izplatību un nodrošinātu maksimāli iespējamo mūsu darbinieku un klientu drošību.

"Virši" rūpīgi seko līdzi situācijai un valdības rekomendācijām, ievērojot visstingrākos piesardzības pasākumus, lai nodrošinātu gan pircēju, gan darbinieku drošību. Turklāt, atbalstot atbildīgo dienestu pašaizliedzīgu darbu, "Virši" piedāvā bezmaksas jebkuru karsto dzērienu operatīvo gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības, gan policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta operatīvajiem darbiniekiem.

Arī "Neste" Latvijā veic visas nepieciešamās preventīvās darbības, lai mazinātu tālāku jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatību, norādīja "Neste" pārstāve Ilze Pērkone. Visas 75 degvielas uzpildes stacijas visā Latvijā turpina savu darbību ierastajā kārtībā

Tā kā "Neste" ir automātiskā koncepta degvielas uzpildes stacijas, tajās ir minimizēts tiešais cilvēku kontakts.

Visiem "Neste" degvielas uzpildes stacijas klientiem ir pieejami vienreizlietojami cimdi, kas nodrošina drošu nepieciešamās degvielas uzpildi. Vienu reizi dienā tiek veikta degvielas uzpildes staciju elementu dezinfekcija.

Visi "Neste" darbinieki, kas apsaimnieko degvielas uzpildes stacijas, izmanto atbilstošus personīgās aizsardzības elementus, lai nodrošinātu maksimālu aizsardzību.

Nepieciešamības gadījumā, "Neste" klienti ir aicināti sazināties ar klientu apkalpošanas speciālistiem, izmantojot attālinātu komunikāciju, un nedoties uz klātienes tikšanos "Neste" klientu centrā.

Pērkone norādīja, ka visas "Neste" degvielas uzpildes stacijas darbojas atbilstoši vides un drošības prasībām un saskaņā ar vispārējiem "Neste" drošības un kvalitātes standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!