Foto: Publicitātes foto

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju (LTAB) ikvienam autovadītājam piedāvā bezmaksas ziemas drošas braukšanas konsultācijas Valmierā. Nodarbību vieta – Kocēnu novada, Zilākalna autotrase.

Nodarbību dalībniekiem tiks skaidroti drošas braukšanas pamati, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli tiks sniegts skaidrojums par auto riepu stāvokli un to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanas stilam.

Grupu nodarbību laiki Valmierā: pirmdien, 5. februārī, pulksten 10, 12, 14 un 16; otrdien, 6. februārī (tajos pašos pulksteņa laikos) un trešdien, 7. februārī.

Nodarbību ilgums būs viena stunda un 30 minūtes.

Pieteikšanās nodarbībām iespējama, zvanot uz tālruņa numuru 64281215 (darba dienās no pulksten 9 līdz 17).

Nodarbībā drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kurš aprīkots ar ziemas riepām, kuram ir derīga tehniskā apskate un obligātā civiltiesiskā apdrošināšana.

Gadījumā, ja kāds autovadītājs netiek uz iepriekš pieteiktu nodarbību, lūgums sniegt informāciju uz iepriekš norādīto tālruni, lai varētu operatīvi piedāvāt vietu citiem braukt gribētājiem.

CSDD jau kopš 2015. gada piedāvā autovadītājiem bez maksas uzlabot savas braukšanas iemaņas ziemas apstākļos. Divu gadu laikā šajās apmācībās piedalījušies vairāk nekā trīs tūkstoši autovadītāju. Ziemīgos laika apstākļos nodarbības šogad tiek plānotas arī Rēzeknē, Rīgas Biķernieku trasē, kā arī Talsos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!