Foto: Shutterstock

CSDD e-pakalpojumos (e-CSDD) ieviesta jauna iespēja – uzzināt informāciju par Latvijā reģistrēta transportlīdzekļa būtiskiem bojājumiem pēc ceļu satiksmes negadījuma.

Ja pēc smagas avārijas transportlīdzeklim tiek anulēta tehniskā apskate vai arī apdrošinātāji ir novērtējuši, ka auto ir uzskatāms par bojā gājušu – tā remonts nav tehniski iespējams vai tas ir ekonomiski nepamatots – CSDD reģistrā par šādu faktu tiek izdarīta atzīme.

Informācija pieejama e-CSDD sadaļā "Tehniskās apskates dati" un to var saņemt jebkurš potenciālais auto pircējs. Tādejādi pircējs var izvairīties no nepatīkama pārsteiguma un pievērst uzmanību auto faktiskajam stāvoklim.

Atgādinām, ka savukārt Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) mājaslapā, ievadot Latvijā reģistrēta transportlīdzekļa numurzīmi vai šasijas numuru (VIN), var iegūt informāciju par sava esošā vai potenciālā spēkrata negadījumu vēsturi, noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem un citu svarīgu informāciju.

Datus LTAB mājaslapā var iegūt par kopš 1997. gada reģistrētajiem OCTA gadījumiem, kas notikuši gan Latvijas teritorijā, gan ārvalstīs par periodu, kad transportlīdzeklis ir reģistrēts Latvijā. Gadījumā, ja konkrētais spēkrats ir negadījumā cietusī puse, datu pasūtītājs iegūs informāciju arī par atlīdzības izmaksas lielumu, pēc kā būs iespējams novērtēt avārijas un tās rezultātā nodarīto zaudējumu apmēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!