Foto: DELFI
Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) ieviests jauns pakalpojums – transportlīdzekļu distances pārreģistrācija. Proti, automobiļa pārdevējam un pircējam vairs nav obligāti abiem reizē ierasties CSDD nodaļā transportlīdzekļa pārreģistrācijai.

Ieva Bērziņa, CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste: "Pārdevējs ierodas CSDD nodaļā un uzsāk distances pārreģistrāciju. Tas nozīmē, ka viņš ierodoties uzrāda personu apliecinošu dokumentu un pasaka, ka sev īpašumā esošu transportlīdzekli vēlas pārreģistrēt par labu kādam citam cilvēkam [pircējam]."

"CSDD uzturētajā transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā tiek izdarīta atzīme, ka attiecīgajam transportlīdzeklim ir uzsākta distances pārreģistrācija, kas jāveic 30 dienu laikā. Šajā laika periodā pircējam jāierodas kādā no CSDD nodaļām un jāpiereģistrē minētais transportlīdzeklis savā īpašumā."

Kam tad šāds pakalpojums būtu noderīgs? Pirmkārt, visiem, kam maz brīva laika. Otrkārt, tiem, kas, iespējams, auto sen jau pārdevuši, bet nav pārrakstījuši to uz jaunā īpašnieka vārda – tagad tikai paņem pasi vai autovadītāja apliecību, uzraksti iesniegumu un padod ziņu jaunajam īpašniekam, lai mēneša laikā sev tuvākajā CSDD nodaļā sakārto dokumentus līdz galam.

Jāatzīmē, ka šis pakalpojums pieejams ne tikai fiziskām, bet arī juridiskām personām.

Piedāvājam noskatīties LTV1 raidījuma "Zebra" saistīto sižetu. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!