Foto: LETA

Šā gada 26. septembrī valsts akciju sabiedrības "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) padome par CSDD valdes priekšsēdētāju lēmusi iecelt Aivaru Aksenoku. Lēmums paredz valdes priekšsēdētāja amata pienākumu uzsākšanu no šā gada 1. oktobra.

Šogad noslēdzās CSDD valdes priekšsēdētāja Andra Lukstiņa pilnvaru termiņš un atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai tika izsludināts atklāts konkurss valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlasei.

Andris Lukstiņš, kurš faktiski bija viens no CSDD dibinātājiem, turpmāk darbu valdē neturpina un valdes priekšsēdētāja konkursā nepiedalījās.

Izvērtējot pretendentus, konkursa nominācijas komisija nolēma ieteikt CSDD padomei CSDD valdes priekšsēdētāja amatam izvirzīt Aivaru Aksenoku, kurš konkursā ieguva visaugstāko punktu skaitu.

Aivars Aksenoks līdz šim ieņēmis vairākus vadošus amatus – kopš 2018. gada darbojies CSDD valdē, pārraugot transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates pakalpojumus un sertifikāciju, juridiskos jautājumus un infrastruktūras objektu darbību. Iepriekš vadījis Rīgas Motormuzeju, īstenojot tā rekonstrukciju, kā arī vadījis Biķernieku komplekso sporta bāzi. Vairāk nekā desmit gadus vadījis Rīgas CSDD klientu apkalpošanas centru, bijis arī tieslietu ministrs un Rīgas mērs. Aksenoks 1984. gadā beidzis Rīgas Politehniskā institūta Mehānikas un mašīnbūves fakultāti automobiļu un automobiļu saimniecības specialitātē, bet 2003. gadā – Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti.

Uzņēmuma valdē darbojas Dace Benhena un Mārtiņš Krieviņš.

CSDD padome izsaka pateicību Andrim Lukstiņam, kura vadībā CSDD kļuvusi par mūsdienīgu, korporatīvi un sociāli atbildīgu uzņēmumu, kurš ir atvērts jaunākajām tehnoloģijām, inovācijām un savā darbībā orientēts uz augstas kvalitātes klientu apkalpošanu.

CSDD reģistrēta 1997. gadā, un tās pamatkapitāls ir 38 miljoni eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2021. gadā bija 50,59 miljoni eiro, bet peļņa – 3,7 miljoni eiro.

CSDD reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcijas kapitāldaļu turētāja ir Satiksmes ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!