Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) piektdien, 4. jūnijā, no pulksten 21.00, savā elektronisko pakalpojumu platformā e-CSDD piedāvās jaunu sēriju izvēles numurus – "XK" un "MI".

Lai izvēlētos un pieteiktu tīkamo numurzīmi, jāautorizējas CSDD e-pakalpojumos un sadaļā "Darbības ar transportlīdzekļiem, izvēles numuri" jānorāda savā īpašumā, turējumā vai valdījumā esošu transportlīdzekli. Numuru var izvēlēties Latvijā reģistrētam vai arī Latvijā vēl nereģistrētam transportlīdzeklim, bet kas iepriekš ir uzrādīts agregātu numuru salīdzināšanā.

No "XK" sērijas būs pieejami viena un divciparu numurzīmes, bet no "MI" sērijas – trīs un četru ciparu numurzīmes.

Izvēles numura pakalpojums maksā 150 eiro plus pārējie ar reģistrāciju saistītie izdevumi.

Kad tīkamā numurzīme sistēmā ir atrasta, tā ir jārezervē un jānorāda CSDD nodaļa, kurā tiks izņemta. Rīgā numurzīmes varēs saņemt divu stundu laikā pēc iesnieguma saņemšanas par numura zīmes maiņu vai pirmreizējo saņemšanu. Reģionos numura zīmes izgatavos un nogādās trīs darba dienu laikā pēc numura pasūtīšanas.

Pieteiktais numurs transportlīdzeklim norādītajā CSDD nodaļā jāreģistrē desmit dienu laikā, papildus veicot maksājumu par numura izvēli un reģistrāciju.

Tāpat valdības apstiprinātajos grozījumos saglabāti līdzšinējie ierobežojumi numura zīmju izsniegšanas kārtībā. Proti, lai nepieļautu liela skaita augsti pieprasītu numura zīmju nonākšanu vienu un to pašu personu rīcībā, noteikts ierobežojums šādu numura zīmju pasūtīšanu atļaut vienu reizi gadā katram personas īpašumā, turējumā vai valdījumā esošam transportlīdzeklim.

Šo pakalpojumu CSDD uzsāka piedāvāt šī gada 1. februārī. Piedāvājumā nonākot jaunām numurzīmju sērijām, pirmajās stundās parasti e-CSDD sistēma darbojas ar tehniskajiem traucējumiem sabiedrības milzīgās intereses dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!