Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Dacia" negrasās izgatavot mazu, pilsētas satiksmei paredzētu automobili, neskatoties uz iepriekš izskanējušām baumām par iespējamajiem rumāņu autoražotāja plāniem. Par to aģentūrai "Automotive News" pastāstījis "Dacia" īpašnieka "Renault" operāciju direktors (COO) Karloss Tavaress.

"Pagaidām vēlamies izvairīties no pārlieku liela modeļu skaita. Mums šobrīd jākoncentrējas uz markas popularizēšanu, nevis tērēt naudu modeļu gammas paplašināšanai. "Dacia" markas atpazīstamība pagaidām ir pārlieku zema," intervijā aģentūrai "Automotive News" skaidrojis Tavaress.

Iepriekš tika pieļauts, ka "Dacia" iespējamais mazauto konkurētu ar "Fiat Panda" un "Volkswagen up!". Pēc provizoriskas informācijas, modelim tirdzniecībā bija jānonāk 2015. gadā, bet tā cena nepārsniegtu piecus tūkstošus eiro. Jaunu modeli, visticamāk, izgatavotu uz pagarinātas "Renault Twingo" platformas, kas ļautu "Dacia" mazauto bagāžas nodalījuma tilpumu palielināt līdz 250 litriem.

Tāpat "Dacia" esot plānojusi ieviest lielu sedanu un modernizēt "Duster" apvidnieku. Pēc atjaunināšanas modelis iegūs 1,2-litru turbopūtes benzīna dzinēju ar 115 ZS jaudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!