Foto: Publicitātes attēli

Dienvidkorejiešu autoražotājs "Kia Motors" paplašinās savu ražošanas programmu un jau tuvākajā laikā izstrādās tipveida platformu militārajam transportam. Nākamā gada sākumā "Kia" plāno prezentēt bezceļu bagiju, kas izstrādāts uz "Mohave" apvidus auto rāmja.

Jau šobrīd "Kia" piegādājusi Dienvidkorejas un citu valstu armijām vairāk nekā 140 tūkstošus militāro transportlīdzekļu, kas pārstāv deviņus dažādus spēkratu tipus ar kravnesību no 250 kilogramiem līdz piecām tonnām. 2001. gadā dienvidkorejiešu kompānija izstrādāja 15 tonnu smagu glābšanas dienestu bezceļnieku.

Pagājušā gada nogalē "Kia" uzvarēja Dienvidkorejas armijas iepirkuma konkursā par jaunas paaudzes militāro transportlīdzekļu izstrādi, kuru kravnesība ir no 2,5 līdz piecām tonnām. Saskaņā ar līgumu "Kia" izstrādā universālu platformu šāda tipa transportlīdzekļiem. Militārie kravas automobiļi tiks aprīkoti ar septiņu litru darba tilpuma dīzeļdzinēju, automātisko transmisiju, ABS bremzēm un elektronisko pretizslīdēšanas sistēmu, kā arī navigācijas sistēmu, sēdekļu apsildi un pat stāvvietā novietošanas asistentu.

Papildu tam "Kia" uzsākusi arī vairākus pētnieciskos projektus, kuri ļaus novērtēt perspektīvu militārajā transportā ieviest autonomās braukšanas sistēmas, kā arī ūdeņraža izmantošanu degvielā. Turklāt ūdeņraža gadījumā runa ir ne tikai par transportlīdzekļu spēka agregātiem, bet arī pārvietojamiem ģeneratoriem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!