Foto: F64
Ar autobusa piegādi Neretas pašvaldībai 15.decembrī noslēdzas "Mercedes-Benz Intouro" autobusu piegāde Latvijas pašvaldībām. Skolēnu drošai un ekonomiskai pārvadāšanai ar jaunajiem autobusiem sagatavoti 46 autobusu vadītāji.

Autobusiem ir divu gadu garantija, kuru nodrošinās autobusu piegādātājs SIA "Domenikss". Skolēnu autobusos ir 40 sēdvietas un 41 stāvvieta. Autobusi ir aprīkoti ar ratiņkrēsla pacēlājiem, ratiņkrēslu drošības sistēmām un LED mirgojošām signāla gaismām.

"Esam gandarīti, jo lielās ietilpības autobusu piegāde veikta ātrāk nekā noteiktajos termiņos, turklāt pirmās atsauksmes ir pozitīvas," norāda SIA "Domenikss" direktors Viktors Troicins, piebilstot, ka "lielākais prieks ir par to, ka mūsu vērtības – drošība, kvalitāte un komforts – nu padarīs ērtāku un patīkamāku Latvijas skolēnu ikdienu."

Trīs autobusus saņēmusi Daugavpils. Auce, Madona, Bauska, Talsi, Priekule, Jelgava un Ventspils saņēmušas katra pa diviem "Mercedes-Benz Intouro" autobusiem, savukārt pa vienam autobusam – Krustpils, Ķekava, Dobele, Tērvete, Krimulda, Cibla, Aloja, Rundāle, Rūjiena, Nīca, Durbe, Engure, Tukums, Saldus, Alūksne, Kocēni, Viļaka, Aglona, Strenči, Limbaži, Sigulda, Mazsalaca, Vecpiebalga, Rugāji un Nereta.

46 transporta līdzekļu vadītāji speciālas apmācību programmas ietvaros iepazīstināti ar vispārēju informāciju par "Mercedes-Benz Intouro" autobusiem un to iespējām, kā arī apguvuši ekonomiskas braukšanas prasmes, īpašu uzmanību pievēršot degvielas ekonomijai.

Autobusi ražoti "Mercedes-Benz" rūpnīcā Vācijā, savukārt autobusu aprīkošana veikta Latvijas uzņēmumā SIA "Universāls LTD". Autobusi skolēnu pārvadāšanai pašvaldībām tiek piegādāti Latvijas-Šveices sadarbības programmas līdzfinansētā projekta "Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus" ietvaros.

Kā ziņots iepriekš, minētā projekta ietvaros SIA "Domenikss" 27 Latvijas pašvaldībām piegādās arī 37 "Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI" autobusus ar 19 pasažieru sēdvietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!