Foto: Publicitātes foto

Zviedrijas autoražotājs "Volvo Cars" visā pasaulē atsaucis 507 tūkstošus automašīnu dzinēja detaļas defekta dēļ, kas ārkārtējos gadījumos var izraisīt aizdegšanos.

Ķīnas "Zhejiang Geely Holding Group Co." piederošais uzņēmums paziņoja, ka iekšējā pārbaudē atklāts, ka "ļoti retos gadījumos plastmasas dzinēja ieplūdes kolektors var izkust un deformēties".

"Vissliktākajā gadījumā pastāv iespēja, ka var izcelties lokalizēts dzinēja nodalījuma ugunsgrēks," brīdināja "Volvo", kuras preses pārstāvis atteicās komentēt iespējamās izmaksas automobiļu atsaukšanai.

Kompānija vēlas pēc iespējas ātrāk saremontēt automašīnas, kurām ir bojātā detaļa, un klientiem kļūmes novēršana neradīs nekādas izmaksas, norādīja uzņēmumā.

Atsauktas tiek 2014. līdz 2019. gadā ražotās automašīnas ar divu litru četrcilindru dzinēju, informēja "Volvo Cars". Atsaukums attiecas uz modeļiem "S60", "S80", "S90", "V40", "V60", "V70", "V90", "XC60" un "XC90".

Kompānijai nav informācijas par negadījumiem vai savainojumiem, bet visi klienti saņems vēstules ar lūgumu sazināties ar vietējo izplatītāju, lai vienotos par detaļas nomaiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!