Foto: Publicitātes foto

Eiropā pārdots pirmais Ķīnas un Izraēlas kopuzņēmuma ražotais sedans "Qoros3". Šīs markas automobiļu realizācija Eiropā tika uzsākta Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

"Qoros3" pieejams ar 156 zirgspēku jaudīgu 1,6 litru turbopūtes benzīna dzinēju, kas atbilst "Euro 5" ekoloģiskajām normām. Greznākajā komplektācijā "Elegance" šāds sedans maksā 20 960 eiro, bet vēlāk būs pieejama arī trūcīgāk aprīkota modifikācija, kas maksās mazāk par 20 tūkstošiem eiro.

Ķīnas un Izraēlas uzņēmums Eiropas tirgus iekarošanu uzsākuši ar Slovākiju, jo šajā valstī ir vismazākā birokrātija jaunu automobiļu realizācijas uzsākšanai. Tāpat autoražotājs vēlas izpētīt vietējo klientu reakciju pirms "Qoros3" tirdzniecību uzsākt Rietumeiropas valstīs, kur šo modeli plānots piedāvāt ar 2014. vai pat 2015. gadu.

Šobrīd "Qoros3" sedans ir nopērkams arī Ķīnā, kur tas pieejams sešās dažādās versijās, vislētākā no tām ar 126 ZS motoru maksā 119,9 tūkstošus juaņu (14,5 tūkst. eiro), bet visdārgākā – 168 tūkst. juaņu (20,3 tūkst. eiro).

Vēlāk "Qoros" tirdzniecībā ieviesīs arī universāli, kas tiks prezentēts nākamā gada martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē. Tāpat autoražotājs paziņojis, ka ražošanai gatavo hibrīda hečbeku un apvidus automobili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!