Šā gada 25. jūlijā "miles" ekorallijā, ko jau piekto gadu organizē Drošas braukšanas skola (DBS) un "Statoil Fuel & Retail Latvia" sadarbībā ar "Delfi" un "Star Fm", viszemāko degvielas patēriņu vairāk nekā 350 km garajā distancē pa Vidzemes ceļiem uzrādīja Gunārs Miščenko ar 1999. gada "Volksagen Passat", patērējot tikai 2,84 litrus dīzeļdegvielas uz 100 km.

Šogad "miles" ekorallijā ekonomiskas braukšanas iemaņas tika pārbaudītas divos posmos. Pirmais posms norisinājās 23. maijā Rīgā, savukārt otrais iepriekšējā nedēļas nogalē, kad visas dalībnieku ekipāžas veica maršrutu Rīga - Nītaure - Cēsis - Rīga.

Būtiskākā atšķirība no iepriekšējiem gadiem bija cīņa ne tikai ar degvielas patēriņu, bet arī laika precizitāti. Startā dalībniekiem tika izsniegta visa maršruta leģenda – sešas teksta leģendas posmu (posmi jāveic ievērojot CSN) un piecas regularitātes rallija posmu leģendas (posmi jāveic, sarēķinot ideālos laikus). Par katru sekundes nobīdi no ideālā laika regularitātes rallija posmos ekipāžas saņēma 10 mililitrus pie patērētās degvielas rezultāta.

"Kopējie uzrādītie rezultāti ir nedaudz sliktāki nekā iepriekšējos gados, kas ir skaidrojams ar sarežģītajiem trases apstākļiem, kā arī faktu, ka teju 50% no kopējā maršruta bija jāveic pa grants seguma ceļiem," stāsta DBS apmācību direktors Artūrs Priednieks.

"Korekcijas kopējā degvielas patēriņā ieviesa arī šī gada formāts, kad sacensību dalībnieki maršrutu veica ar regularitātes rallija leģendu. Šis jauninājums ralliju padarīja aizraujošāku ne tikai automašīnu pilotiem, bet arī lika "pasvīst" stūrmaņiem," turpina Artūrs Priednieks.

Uzvarētāji pa klasēm

Benzīna dzinēja auto ar pilnu masu līdz 1500 kg:
1. Vilnis Kibermanis
2. Laura Pliķēna

Benzīna dzinēja auto ar pilnu masu virs 1500 kg un motora tilpumu līdz 1,6 litri:
1. Reinis Ornicāns / SIA "ASAP Promo"
2. Ivo Skribis / SIA "ASAP Promo"
3. Uldis Kurvīts
 
Benzīna dzinēja auto ar pilnu masu virs 1500 kg un motora tilpumu virs 1,6 litri:
1. Aigars Arkliņš
2. Mārtiņš Šteinbergs
3. Jānis Ozols
 
Dīzeļdegvielas dzinēja auto ar pilnu masu virs 1500 kg un motora tilpumu līdz 1,4 litri:
1. Aleksandrs Mihailovs
 
Dīzeļdegvielas dzinēja auto ar pilnu masu virs 1500 kg un motora tilpumu virs 1,4 litri:
1. Gunārs Miščenko
2. Eva Apine
3. Nauris Garoza.

Ar pilnu rezultātu tabulu varat iepazīties, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!