Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu elektromobilis "Tesla Model 3", kas tikai nesen nonāca tirdzniecībā arī Eiropas tirgū, tika pārbaudīts neatkarīgās organizācijas "EuroNCAP" triecienu testos. Rezultātā šis elektromobilis uzstādīja "EuroNCAP" absolūto drošības rekordu, iegūstot 94% no iespējamām maksimālajām ballēm aktīvajā drošībā.

Līdz šim vislabāko rezultātu "EuroNCAP" testos aktīvo drošības sistēmu testos uzrādīja "Citroen C5 Aircross", kas ieguva 82% no maksimālā iespējamā vērtējuma.

Arī standarta pasīvās drošības testos – frontālajā un sānu sadursmē amerikāņu elektriskais sedans uzrādīja visai cienījamus rezultātus. Par autovadītāja vai pieauguša pasažiera drošību "Tesla Model 3" ieguva 96% no maksimālā vērtējuma.

Vienīgā vājā vieta "Tesla" elektromobilim tika atklāta frontālajā sadursmē, kur pasažiera aizsardzība tika novērtētā vienīgi kā "pietiekama", bet sānu sadursmē ar stabu elektromobilis ieguva samērā zemu vērtējumu par autovadītāja aizsardzību.

Pasažiera - bērna drošību "EuroNCAP" eksperti novērtēja ar 86% procentiem – frontālās sadursmes gadījumā bērnam vecumā līdz 10 gadiem drošība atzīta kā laba.

Savukārt aktīvās drošības sistēmas, piemēram, aktīvais joslā noturēšanas elektriskais asistents un automātiskā ekstrēmās bremzēšanas sistēma ļāva "Telsa Model 3" uzstādīt jaunu "EuroNCAP" testu rekordu – neatkarīgās organizācijas publicētajā video ir skaidri redzams, cik ātri un precīzi nostrādā "Tesla Model 3" sensori, ļaujot tam izvairīties no sadursmes pat tumsā vai citos apgrūtinātas redzamības apstākļos.

Eiropas tirgū "Tesla Model 3" elektromobilis maksā no 39 900 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!