Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ferrari" brīdina, ka Eiropā populārajā automobiļu pārdošanas sludinājumu portālā "Mobile.de" par 47,6 miljoniem eiro izvietotais 1962. gada "Ferrari 250 GTO" ir nevis oriģinālais spēkrats, bet gan kopija.

"Ferrari" vēsturnieks un eksperts Marsels Massini paziņojis, ka viņš ir apsekojis visas 39 vienības "250 GTO" spēkratu, ko šis itāliešu superauto ražotājs izgatavoja periodā no 1962. līdz 1964. gadam, un neviena no tām nav šobrīd pārdošanā izliktais auto.

"Varu apgalvot ar 100 procentu pārliecību," intervijā tālrādei "CNBC" uzsvēra Massini, "es zinu, kur visi šie auto ir mūsdienās. Un šis pilnīgi noteikti nav oriģinālais "GTO"!"

Tomēr acīgākie ievērojuši, ka šis sludinājums varētu būt tikai tirgvedības (mārketinga) triks, jo tekstā norādīts, ka sludinājuma sponsors ir kāds farmācijas uzņēmums un auto pircējs iegūšot arī konkrētas markas vitamīnus veselam gadam.

Minēto sludinājumu var apskatīt šeit.

"Ferrari 250 GTO" ir sacīkšu automobilis, ko "Ferrari" ražoja no 1962. līdz 1964. gadam homologācijas ietvaros FIA "Group 3 Grand Touring Car" kategorijas sacīkstēm. Automobilis aprīkots ar 300 zirgspēku jaudīgu V12 motoru. Mūsdienās "Ferrari 250 GTO" ir visdārgākais klasiskais auto pasaulē – 1986. gadā tā vērtība sasniedza miljonu dolāru, bet pērn viens šī modeļa eksemplārs tika pārdots par 52 miljoniem ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!