Foto: Publicitātes foto

Koncerns "Fiat" un tam piederošā grupa "Chrysler" nefinansēs un neattīstīs elektromobiļu un hibrīda automobiļu izstrādes programmas, kamēr šīs tehnoloģijas nekļūs pietiekami populāras, vēsta aģentūra "Automotive News" ar atsauci uz abu kompāniju vadības pārstāvi Bobu Lī.

Pēc viņa vārdiem, pieprasījums pēc elektromobiļiem un hibrīda automobiļiem ir zems augsto cenu dēļ, jo tamlīdzīgiem spēkratiem būtisku izmaksu daļu veido akumulatoru komplekts, elektromotors un speciālās uzlādes ierīces. "Daudzi mūsu klienti atbalsta kaitīgo izmešu daudzuma samazināšanu atmosfērā, bet tajā pašā laikā viņi nav gatavi mainīt savus paradumus un par to maksāt papildus. Tuvāko desmit gadu laikā nav vērts gaidīt elektromobiļu un hibrīda automobiļu popularitātes pieaugumu," aģentūrai "Automotive News" norādījis Lī.

Šobrīd abām minētajām kompānijām ir tikai viens elektromobilis – "Fiat 500e", ko iespējams iegādāties tikai Kalifornijas štatā, ASV. Šāds itāliešu elektromobilis tur maksā 32 tūkstošus dolāru, kamēr tas pats modelis ar benzīna dzinēju – divkārt lētāk.

Tā vietā "Fiat" un "Chrysler" koncentrēsies uz benzīna un dīzeļa turbomotoru plašāku piedāvājumu. Piemēram, ASV tirgū jau nākamgad vairākiem "Jeep" modeļiem tiks piedāvāts dīzeļdzinējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!