Foto: Publicitātes foto

"Fiat Chrysler Automobiles" alianses vadītājs Serdžio Markione paziņojis, ka viņa kompānija ir spējīga radīt automobili, kas spētu konkurēt ar ažiotāžu sacēlušo "Tesla Model 3", vēsta aģentūra "Automotive News".

"Ja viņi var pierādīt, ka šis modelis būs rentabls pie šādas cenas, tad es nokopēšu šo formulu, pievienošu itāliešu dizainu un to visu ieviesīšu tirgū gada laikā," paziņojis Markione, norādot, ka viņš netic "Tesla Model 3" rentabilitātei pie bāzes cenas 35 tūkstoši ASV dolāru (31 tūkstotis eiro).

Šomēnes tika prezentēts "Tesla Model 3" prototips. Pagaidām gan autoražotājs neatklāj tā tehniskos raksturlielumus. Tomēr zināms, ka bāzes versijā elektromobilis līdz 100 km/h paātrināties mazāk nekā sešās sekundēs un bez atkārtotas uzlādes spēs nobraukt līdz 350 km distanci.

Jau pirmajā nedēļā "Tesla Motors" saņēma vairāk nekā 325 tūkstošus rezervāciju, kam bija nepieciešama tūkstoš dolāru drošības naudas iemaksa. Tādējādi amerikāņu autoražotājs saņēmis pasūtinājumus par kopumā 14 miljardiem dolāru. "Tesla Model 3" sērijveida ražošanu plānots uzsākt tikai 2017. gada beigās.

"Neesmu pārsteigts par tik lielu rezervāciju skaitu, bet jāņem vērā, ka šie automobiļi vēl ir jāsaražo un jāpiegādā klientiem, kā arī tam visam jābūt rentablam," ar skepsi ažiotāžu rezumē "Fiat Chrysler Automobiles" vadītājs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!