Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kompānija "Fisker", kuru dibinājis automobiļu dizainers Henriks Fiskers, patentējusi tehnoloģiju, kas ļaus elektromobiļiem bez atkārtotas uzlādes nobraukt līdz 800 kilometru distanci un pēc tam akumulatoru uzlādēt tikai vienas minūtes laikā.

"Fisker" apgalvo, ka jaunā enerģijas uzglabāšanas tehnoloģija ļaus radīt akumulatorus ar lielu virsmas laukumu, augstāku vadītspēju un blīvumu. Rezultātā "Fisker" patentētā akumulatoru tehnoloģija vairāk nekā divkārtīgi pārspēj šobrīd populāros litija jonu akumulatorus. Tāpat jaunās tehnoloģijas akumulatori labāk darbosies pie zemas gaisa temperatūras un daudz ātrāk būs uzlādējami.

Tomēr reāli nopērkamos produktos šāda tipa akumulatori nonākšot ne ātrāk kā 2023. gadā, kā arī maksās trīskārt dārgāk nekā pašreizējie.

Vēl "Fisker" strādā pie "Tesla Model S" konkurenta "EMotion" izstrādes. Gaidāms, ka šis elektromobilis, kas aprīkots ar "LG Chem" akumulatoru, bez atkārtotas akumulatoru uzlādes spēs nobraukt līdz 640 km distanci. Tomēr deviņas minūtes uzlādes nodrošinās akumulatoram pietiekami daudz enerģijas, lai ar elektromobili nobrauktu ap 200 km.

Plašākai sabiedrībai "Fisker" jaunās tehnoloģijas akumulators un "EMotion" elektromobilis pirmo reizi tiks parādīts nākamā gada janvārī notiekošajā patērētāju elektronikas starptautiskajā izstādē CES.

Atgādinām, ka "Fisker" plašāk ir pazīstams ar 2011. gadā tirdzniecībā ieviesto "Fisker Karma" hibrīda automobili. Tomēr 2014. gadā "Fisker Automotive" bankrotēja, un tā dibinātājs izveidoja jaunu kompāniju "Fisker Inc.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!