Sportiskā kupeja "Ford Mustang" uzstādījusi personīgo degvielas ekonomijas rekordu, bez atkārtotas degvielas uzpildes ar vienu bāku nobraucot 776,5 jūdzes (nepilnus 1250 kilometrus). Vidēji tas ir 4,9 litri benzīna uz 100 nobrauktajiem km.

"Ford Mustang" degvielas ekonomijas rekords tika uzstādīts "Bristol Motor Speedway" sacīkšu trases ovālā (Tenisijas štats, ASV), kur parasti notiek NASCAR sērijas sacīkstes. Brauciens ilga 17 stundas un 40 minūtes, kopumā veicot 1467 trases apļus, kas ir divkārt vairāk nekā ikgadējā NASCAR sacīkšu posmā.

Interesanti, ka sākotnēji bija plānots, ka "Ford Mustang" ar vienu degvielas tvertni spēs nobraukt tūkstoš apļu, kas ir nedaudz vairāk par 800 kilometriem.

Braucienam tika izmantots standarta "Ford Mustang" automobilis ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu un 3,7-litru V6 benzīna dzinēju, kas attīsta 305 zirgspēku jaudu un, pēc ražotāja datiem, vidēji patērē 7,5 litrus benzīna uz 100 km.

Piedāvājam noskatīties video no "Ford Mustang" ekonomiskā brauciena. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Apskati lietotu "Ford Mustang" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!