Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV autobūves uzņēmuma "Ford Motor Co." vadītājs Džims Hakets (attēlā) trešdien kārtējo reizi izteica brīdinājumus par prezidenta Donalda Trampa noteiktajiem tarifiem, norādot, ka viņa vadītā kompānija piedzīvo ienākumu kritumu par vienu miljardu dolāru (852 miljoniem eiro).

Hakets arī brīdina, ka autoražotājs varētu piedzīvot vēl lielākus sarežģījumus, ja tirdzniecības konfrontācijas netiks ātri atrisinātas.

"Metāliem noteikto muitas tarifu dēļ mūsu ienākumi kritušies par aptuveni vienu miljardu dolāru," intervijā telekanālam "Bloomberg Television" sacīja Hakets. "Ja tas turpināsies ilgāk, tad sarežģījumi būs lielāki."

Tramps jūnijā noteica ievērojamus muitas tarifus tērauda un alumīnija importam, kā arī piemērojis tarifus Ķīnas produktiem 250 miljardu dolāru apmērā, izraisot ASV tirdzniecības partneru pretpasākumus un vairām nozarēm paaugstinot izdevumus.

"Ford" šā mēneša sākumā prognozēja, ka materiālu izdevumi šogad veidos 1,5 miljardus dolāru, bet jūlijā uzņēmums vēstīja, ka Ķīnā otrajā ceturksnī tas tarifu dēļ zaudējis 500 miljonus dolāru.

Tāpat autoražotājs nesen paziņoja, ka šo tarifu dēļ atceļ plānus no Ķīnas rūpnīcām uz ASV tirgu importēt "Focus" modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!