Foto: Privātais arhīvs

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) politiķis, 72 gadus vecais partijas "Apvienotā demokrātiskā kustība" (UDM) biedrs un kādas vietējās provinces ciema vadītājs Tšekede Pitso bija izteicis vēlēšanos, lai pēc nāves viņu apglabātu pie stūres savam iemīļotajam mersedesam.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Pitso ģimene izpildīja viņa vēlēšanos pilnībā – afrikāņu politiķa mirstīgās atliekas baltā uzvalkā tika novietotas "Mercedes-Benz" E-klases (W124) autovadītāja sēdeklī, piesprādzētas ar drošības jostu un rokas novietotas uz stūresrata.

Šādu vēlēšanos afrikāņu politiķis izteica saviem bērniem – trim meitām un diviem dēliem –, jo bija liels "Mercedes-Benz" markas automobiļu cienītājs un daudz laika pavadīja pie auto stūres. Konkrēto 90. gadu E-klases automobili viņš bija iegādājies divus gadus pirms savas nāves.

Uz bēru ceremoniju ieradās gandrīz visi ciema iedzīvotāji, neskatoties uz to, ka arī DĀR Covid-19 ir izsludināta sociālā distancēšanās un pašizolācija. Tāpat šīs neparastās bēres tika plaši apspriestas Āfrikas medijos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!