Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 5. oktobrī, konkursa "TopGear godalgas" dalībnieki pameta Marijampoli un devās uz Lietuvas piekto lielāko pilsētu Panevēžu.

Sekojot atšķirīgiem mērķiem, konkursam pieteiktie spēkrati dienas sākumā tik sadalīti divās grupās. Sportiskākie auto un komerctransports devās uz drošas braukšanas poligonu Panevēžā, savukārt pārējie veica apmēram 200 km maršrutu, pa ceļam apmeklējot senās apbūves brīvdabas muzeju Rumsiskē.

Drošas braukšanas poligonā tika pārbaudīts ne vien sportisko spēkratu vadāmības raksturs, bet arī pašu konkursa braucēju prasmes. Braukšanas uzdevumus izpildot pat relatīvi nelielā ātrumā, "TopGear godalgas" žūrijas locekļi varēja vērtēt automobiļu sniegumu dažādos apstākļos – uz īpaši slidena seguma un slapja asfalta.

"Sportiskos spēkratus definē ne tikai jauda, bet arī vadāmība un gaitas īpašības. Liela jauda pieprasa arī atbilstošu balstiekārtas darbību, un tieši šādu kombināciju piedāvā modernie sportiskie auto. Mans favorīts pagaidām ir "BMW M4", lai arī ikdienas lietošanā varbūt tas ir pārlieku agresīvs," tā dienas pieredzi komentē "TopGear godalgu" īpašais viesis, pasaules čempionāta rallijkrosā braucējs Reinis Nitišs.

Konkurss "TopGear godalgas" turpināsies, šodien uz fotosesiju ierodoties Rundālē, bet jau pulksten 18 visus interesentus Rīgā, Rātslaukumā gaida programma un ekspozīcija, kurai pievienosies speciāli atlasīti "jangtaimeru" auto.

Konkursa organizatori aicina sekot līdzi brauciena norisei portālā "Delfi", kā arī apmeklēt "TopGear godalgas 2015" pasākumus Rīgā un Cēsīs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!