Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 24. maijā, Liepāāj norisinājās Baltijā lielākais starptautiskais visu paaudžu "MINI" markas automobiļu festivāls "Baltic MINI Challenge", kas pulcējis rekordlielu dalībnieku skaitu – vairāk nekā 110 spēkratu, to starpā ar viesiem no Lietuvas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas un vietējām ekipāžām, portālu "Delfi" informēja markas oficiālais izplatītājs Latviā "Inchcape BM Auto".

Saulainās un tveicīgās sestdienas rītā festivāla dalībnieki pulcējās Liepājas promenādē, un turpat notiekošā Līvas Ciema Tirgus apmeklētājiem bija iespēja apskatīt spilgtās un krāsainās automašīnas.

Katrs dalībnieks, saņemot reģistrācijas numuru, devās orientēšanās braucienā pa Liepāju, kas vietējiem un arī ārvalstniekiem deva iespēju paraudzīties uz Liepājas ieliņām un ēkām no skatu punkta, kuru redz tikai retais tūrists. Kontrolpunktos dalībniekiem bija sarūpēti speciāli uzdevumi.

Orientēšanās brauciena galamērķis bija "Rudes" kartodroms, kur dalībnieki varēja piedalīties ātrumsacīkstēs, bet apmeklētājiem bija sarūpētas dažādas aktivitātes. Katram braucējam bija iespēja sevi pierādīt vairākos braucienos, kuros laiks tika fiksēts par nobrauktiem trim apļiem kopā. Galveno balvu – "MINI" ķiveri – šogad ieguva absolūtā labākā laika uzstādītājs, viesis no Baltkrievijas.

Festivāla čempionu balle tika svinēta kādā no Liepājas pludmales kokteiļbāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!