Foto: F64

Svētdien, 7. augustā, Biķernieku trasē tika pulcēti BMW markas automobiļi, lai uzstādītu Ginesa pasaules rekordu – visvairāk BMW spēkratu vienuviet. Šobrīd pasākuma organizatori informē, ka provizoriskās aplēses liecina, ka trasē devušās 658 automašīnas un Ginesa rekordu biroja pārstāvji rekordu oficiāli apstiprinās tuvāko trīs mēnešu laikā.

"Tuvākajā laikā organizatori apkopos visus pierādījumus un nosūtīs tos uz Ginesa rekorda biroju izskatīšanai, pievienojot pavadvēstuli, ar lūgumu pārskatīt šādam rekordam izstrādātās vadlīnijas, kuras ierobežoja lielāka skaita sasniegšanu, jo bijām spiesti atstāt daudzus aiz vārtiem," raksta pasākuma organizatori saistītajā "Facebook" lapā.

Sākotnēji bija plānots, ka trasē tiks laists līdz tūkstoš automašīnu trases ierobežotās ietilpības dēļ. Tomēr visus rekorda uzstādīt gribētājus trasē ielaist neizdevās, jo Ginesa rekorda uzstādīšanai bija noteikts pāris stundu ierobežojums.

Paši dalībnieki pārmet rīkotājiem samērā haotisko darba organizāciju, jo pirmajā pusstundā trasē bija ielaisti tikai daži desmiti automobiļu, pēc kā procesā tika nedaudz pārorganizēta darbība, lai palielinātu caurlaidību (dalībnieku reģistrāciju).

Lai dalībnieks tiktu reģistrēts rekordam, viņam bija jāaizpilda anketa un jāuzlīmē uz priekšējā vējstikla svītru kods, kuru nolasīja, iebraucot trasē un parādes brauciena beigās. Diemžēl lietus dēļ dažiem pēc parādes brauciena svītru koda uzlīme bija vai nu noskalota, vai notīrīta ar vējstikla slotiņām, tādēļ dalībnieku Ginesa rekorda uzstādītāju pulkam pieskaitīt vairs nevarēja.

Gribētāju uz Ginesa rekorda uzstādīšanu bija ļoti daudz – BMW spēkratu rinda divās joslās līdz Biķernieku trasei stiepās jau no Motormuzeja, novēroja portāls "Delfi".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!