Foto: Publicitātes foto

Čehijas aizsardzības ministrija paziņojusi par sava autoparka maiņu. Novecojušie padomju "UAZ-469" (mūsdienās pazīstams kā "UAZ Hunter") un britu "Land Rover Defender" tiks nomainīti ar jaunākā izlaiduma "Toyota Hilux" pikapiem. Pirmie 65 šī modeļa eksemplāri Čehijas armijas vajadzībām jau nonākuši valstī, turklāt daži no tiem tiks būtiski pārbūvēti.

Autoparka modernizācijas ietvaros Čehijas aizsardzības ministrija iegūs pavisam 1200 vienības speciāli pielāgotu "Toyota Hilux" pikapu. Šāds pilnpiedziņas automobilis ir aprīkots ar 2,4 litru dīzeļdzinēju, kas attīsta 150 zirgspēku jaudu. Japāņu pikapi aizstās 630 vienības "UAZ 469" jeb t.s. "bobiku", kas ražošanā nonāca 1971. gadā, un 740 vienības "Land Rover Defender" apvidnieku, kas Čehijas armijas rīcībā bija vēl no 2000. gadu sākuma.

Saskaņā ar Čehijas aizsardzības ministrijas noslēgto līgumu, kas paredzēts četriem gadiem, neskaitot pašus "Toyota Hilux", piegādātājs uzņemas arī to tehnisko apkopi un remontu.

Jaunie automobiļi tiks izmantoti armijas personālsastāva pārvietošanai, kā arī būs pielāgoti militāro operāciju veikšanai. Piemēram, dažiem pikapiem tiks uzstādīti ložmetēji, bet speciālas kāpurķēžu uzlikas ļaus vilkt smagus mīnmetējus un raķešu palaišanas sistēmas.

Pirmās 65 vienības "Toyota Hilux" pikapu saņēma Čehijas 43. gaisa desantnieku pulks.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!