Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 17. decembrī, CSDD kopā ar Valsts policiju riepu reidā bija Spuņciemā. Tika pārbaudītas 241 automobiļa riepas. Deviņiem spēkratiem tās bija pilnībā nodilušas, turklāt viens no tiem veda pasažierus. Šiem auto tika anulēta tehniskās apskates uzlīme un uzlikts naudas sods – 30 eiro.

Kaut arī transportlīdzekļu riepu vecums Latvijā nav ierobežots, tomēr CSDD autovadītājus aicina neizmantot riepas, kas ir vecākas par pieciem līdz sešiem gadiem.

Šādos VP un CSDD kopīgi rīkotajos reidos, ja transportlīdzeklim tiek konstatēti tādi bojājumi, kas apdraud ceļu satiksmes drošību (tehniskajā apskatē atbilst 3. vērtējumam), tā tālāka piedalīšanās ceļu satiksmē ir aizliegta. Šādā gadījumā inspektors aiztur transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurzīmes un anulē atļauju piedalīties ceļu satiksmē. To var atgūt, tikai saremontējot transportlīdzekli un veicot tā pārbaudi tehniskās apskates stacijā.

Ņemot vērā pārbaudēs konstatēto baiso realitāti uz ceļa, CSDD un VP turpinās šos reidus, rūpējoties par satiksmes drošību ziemas apstākļos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!