Foto: Publicitātes foto

Francijas pilsētas Molsaimas iedzīvotāji un viesi Ziemassvētku laikā klātienē varēs aplūkot vienu no visdārgākajiem automobiļiem pasaulē – vienā eksemplārā izgatavoto "Bugatti La Voiture Noire", kā cena ir 16,7 miljoni eiro. Automobilis ir ieslēgts stikla konteinerī un ir izstādīts pilsētas galvenajā laukumā blakus Ziemassvētku eglei.

Covid-19 pandēmijas dēļ Francijā šogad nenotiks tradicionālie Ziemassvētku tirdziņi un citi publiskie pasākumi, tādēļ "Bugatti" markas vadība nolēmusi iepriecināt cilvēkus šādā veidā autoražotāja dzimtajā pilsētā. Turklāt ekskluzīvais automobilis klātienē tiks eksponēts līdz pat nākamā gada marta beigām.

Unikālais "Bugatti La Voiture Noire" ir mūsdienu interpretācija vēsturiskajam "Type 57 SC Atlantic" modelim. Jaunais "La Voiture Noire" pasaules pirmizrādi piedzīvoja pērnā gada pavasarī Ženēvas autoizstādē.

"Bugatti La Voiture Noire" ir bāzēts uz "Chrion" modeļa, tomēr atšķiras ar oriģināla dizaina virsbūvi. Tehniskā ziņā tas palicis bez izmaiņām – zem tā motora pārsega ir astoņu litru W16 agregāts ar 1500 zirgspēku jaudu.

Unikālā "La Voiture Noire" pircējs šo automobili saņems tikai nākamā gada beigās, jo autoražotājam vēl ir nepieciešams laiks tā sertificēšanai braukšanai pa koplietošanas ceļiem. Vienā eksemplārā izgatavotais "Bugatti" ir tikpat ekskluzīvs kā "Pagani Zonda HP Barchetta" un "Rolls-Royce Sweptail", kas arī ražotāja izgatavoti vienā vienīgā eksemplārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!