Igaunijas galvaspilsētā Tallinā pārdošanā nonācis valsts prezidenta "Audi A8" limuzīns, kurā Igaunijas valsts prezidentu pārvadāja no 2012. gada līdz šī gada 9. septembrim. Par šo limuzīnu pārdevējs prasa 30 tūkstošus eiro, kas ir par dažiem tūkstošiem augstāka nekā vidējā tirgus cena šādu parametru modelim.

Ar šo "Audi A8" limuzīnu braukuši pēdējie trīs Igaunijas valsts prezidenti – Tomass Hendriks Ilvess, Kersti Kaljulaida un Alars Kariss. Automobilis pirmreizēji tika reģistrēts 2012. gada februārī un ar to līdz šim ir nobraukti 290 tūkstoši kilometru jeb nepilni 30 tūkstoši kilometru gadā.

Melnais "Audi A8" ir ar pagarināto riteņu garenbāzi, kas nodrošina vairāk vietas aizmugurē sēdošajiem pasažieriem. Tāpat automobilis ir bagātīgi aprīkots – tam ir ne tikai valsts karoga turētāji priekšējos spārnos, bet arī augsta līmeņa komforta aprīkojums pasažieriem, piemēram, ledusskapis dzērieniem, papildu multimediju ekrāni, bezvadu austiņas un no griestiem atvāžams spogulis.

Igaunijas prezidentu "Audi A8" ir aprīkots ar trīslitru dīzeļdzinēju, kas attīsta 250 zirgspēku jaudu, un visu riteņu piedziņas sistēmu "quattro". Tas ļauj masīvajam limuzīnam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 6,2 sekundēs un maksimāli sasniegt 250 km/h. Autoražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš šīs modifikācijas limuzīnam ir 6,5 litri dīzeļa uz 100 km.

Vidējā tirgus vērtība šāda izlaiduma gada, transmisijas un nobraukuma "Audi A8" limuzīnam ir ap 25 tūkstošiem eiro, liecina Eiropas lielākā transportlīdzekļu tirdzniecības portāla "Mobile.de" datubāze. Tādējādi pašreizējais Igaunijas prezidentu "Audi A8" limuzīna īpašnieks par šo ekskluzīvo vēsturisko faktu īpaši daudz papildus neprasa.

Atgādinām, ka Latvijas valsts prezidents Egils Levits tiek pārvadāts ar BMW 7. sērijas limuzīnu, kas arī ir aprīkots ar dīzeļmotoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!